Ugovor o izvođenju radova na izvanrednom održavanju ulice potpisali su načelnik Općine T. Bartolovečki Zvonko Šamec i vlasnik tvrtke „Niskogradnja Huđek“ Tomica Huđek

Uskoro počinje uređenje Branimirove ulice u Trnovcu

| 14.6.2019. u 17:15h | Objavljeno u Našim krajem

Uskoro počinje uređenje Branimirove ulice u Trnovcu za što su ugovor o izvođenju radova na izvanrednom održavanju ulice danas potpisali načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec i vlasnik tvrtke „Niskogradnja Huđek“ Tomica Huđek.

Riječ je o uređenju 600 metara nerazvrstane ceste – Branimirove ulice, koja je trenutno bez uređene odvodnje oborinskih voda, što uzrokuje skupljanje vode na kolniku i tako utječe na sigurnost vozila, ali i pješaka, budući da pješačke staze nisu izgrađene.

Vrijednost radova je 1,1 milijun kuna s PDV-om. Većinu je osigurala Općina Trnovec Bartolovečki dok je od u sklopu projekta za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u jedinicama lokalne samouprave Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo iznos od 312 tisuća kuna. Načelniku Općine Šamecu odluku o dodjeli sredstava nedavno je uručio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Načelnik Šamec je istaknuo da je Općina unazad nekoliko godina imala velike investicija u cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi.
Spremni smo bili na sve natječaje i dosta je sredstva stiglo s nacionalne razine, a isti je slučaj sada i sa sredstvima za uređenje Branimirove ulice. Uređenjem ulice unaprijedit će se sustav odvodnje te povećati prometna sigurnost i protočnost prometa, a ujedno će se smanjiti troškovi održavanja ulice – pojasnio je Šamec. Radovi na uređenju Branimirove ulice trebali bi uskoro početi, a prema predviđanjima trajat će oko tri mjeseca.