Uskoro kreće energetska obnova Društvenog doma u Cerju Nebojse

Varaždinske vijesti | 18.5.2018. u 07:55h | Objavljeno u Našim krajem

S ciljem uređenja objekta, samim time i podizanja životnog standarda u naselju Cerje Nebojse, Općini Maruševec odobren je projektni prijedlog za uređenje Društvenog doma u naselju Cerje Nebojse, u vrijednosti 500 tisuća kuna.

S obzirom na nezadovoljavajuće stanje u kojem se nalazi Društveni dom u Cerju Nebojse u kojem se odvijaju različita društvena događanja i okupljanja, Općina Maruševec pripremila je projekt rekonstrukcije i energetske obnove kojeg je u ožujku prijavila na Program održivog razvoja lokalne zajednice, raspisan od strane Ministarstva regionalnoga razovoja i fondova Europske unije.

Ugovor o financiranju projekta u Zagrebu je s ministricom Gabrijelom Žalac potpisao načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

– Zahvaljujući financijskoj pomoći Ministarstva regionalnoga razovoja i fondova Europske unije već ove godine krećemo s radovima na Društvenom domu Cerje Nebojse. Ukupna vrijednost radova je oko 500 tisuća kuna, a Ministarstvo će sufinancirati iznos od 150 tisuća kuna. Sredstva za rekonstrukciju objekta su većim dijelom osigurana u proračunu Općine Maruševec koja od ove godine kroz informacijski sustav prati potrošnju energenata u objektima koji su u njezinom vlasništvu, ne bi li smanjili nepotrebne troškove i ta sredstva uložili u daljni razvoj općine- rekao je načelnik Damir Šprem dodavši kako će nakon rekonstrukcije, zgrada društvenog doma u većoj mjeri služiti svrsi i biti spremna za pojačano korištenje građana.

Na zgradi Društvenog doma odradit će se građevinsko-obrtnički i elektroinstalaterski radovi koji će povećati energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, ističe zamjenik načelnika Mario Klapša.

– Nakon građevinskih zahvata koji bi trebali biti gotovi još ove godine, društveni dom će biti uređeniji, sigurniji i ljepši za potrebe korištenja, okupljanja i druženja naših građana, što ujedno i utječe na povećanje ukupnog društvenog života u Općini Maruševec. S objekta ćemo ukloniti salonitne ploče, rekonstruirati krovište, postaviti novi strop, zamijeniti dotrajale prozore novima, zamijeniti postojeće elektroenergetske instalacije, napraviti toplinsku izolaciju novim fasadnim sustavom - pojasio je zamjenik načelnika Mario Klapša, izrazivši zadovoljstvo što je odobreno financiranje države za još jedan u nizu razvojnih projekata koje je pripremila i prijavila Općina Maruševec.

Označeno u