Uređuje se korito rijeke Bednje u Margečanu, vrijednost radova 700.000 kuna Foto: HDZ Varaždinske županije

Uređuje se korito rijeke Bednje u Margečanu, vrijednost radova 700.000 kuna

Varaždinske vijesti | 4.4.2021. u 16:10h | Objavljeno u Našim krajem

Za uređenje potoka i rijeka u Varaždinskoj županiji, Hrvatske vode u 2021. godini ulažu 12 milijuna kuna, a jedna od lokacija na kojoj se trenutno izvode radovi na uređenju vodotoka jest ona na rijeci Bednji u Margečanu. Vrijednost radova je 700.000 kuna.

Tim povodom Margečan su posjetili direktor varaždinskog VGO-a za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić i saborski zastupnik Anđelko Stričak, a dočekali su ih izvođači radova, predstavnici Mjesnog odbora Margečan te gradski vijećnik Grada Ivanca Zdenko Đuras.

margecan_hrvatske_vode_02042021_1.jpg

- Upravo je Đuras, u suradnji s Mjesnim odborima iz Margečana, Seljanca i Osečke, potaknuo ubrzanje rješavanja uređenja korita Bednje. Naime, kod većih oborina, stambeni i gospodarski objekti u blizini Bednje bili su poplavljeni, a taj se problem morao što prije riješiti - priopćili su iz županijske organizacije HDZ-a.

- Raduju me ovi zahvati na rijeci Bednji na području Mjesnih odbora Margečana, Osečke i Seljanca, koji će ponajprije otkloniti mogućnost poplava, ali i poboljšati vizualni dojam cijelog kraja. Zahvat se izvodi i neposredno uz lokaciju etno kuće koju je izgradila i održava vrijedna Udruga građana Margareta, pokretač brojnih aktivnosti u našem mjestu. Tim će se radovima povezati prirodne ljepote Bednje s cijelim kompleksom etno kuće, a Margečan će dobiti još pitomiji i atraktivniji izgled. Etno kuća nalazi se skoro na ulazu u Margečan. Svi znamo koliko je važan prvi dojam, pogotovo iz aspekta turističke ponude, s obzirom na to da sve više pješaka, biciklista, planinara i rekreativaca prolazi ovim krajem. Moramo raditi na unapređenju i poboljšanju ponude za sve putnike-namjernike koji odluče posjetiti naše mjesto, bogato prirodnim ljepotama i nadasve susretljivim i vrijednim ljudima. Isto tako, drago mi je što su Hrvatske vode prepoznale potrebu za uređenjem vodotoka Bednje, kao i onih koji se u nju ulijevaju, a imamo najave da će toga na širem ivanečkom gradskom području biti i više. Stoga moramo ustrajati na ovakvoj razini suradnje - rekao je Zdenko Đuras.

margecan_hrvatske_vode_02042021_2.jpg

- Vrijednost radova na području Grada Ivanca za potrebe održavanja i uređivanja vodotoka i kanala, ove je godine dva milijuna kuna, a radit će se i/ili se radi na ukupno 11 lokacija. Među njima je i uređenje korita Bednje u Margečanu, nizvodno od mosta Bednje na ulazu u mjesto, u dužini od 1,5 kilometar. Uređeni su i neki bočni kanali, a neki će se sad urediti. Ukupna vrijednost radova na području Margečana iznosi 700.000 kuna - pojasnio je Danijel Bunić.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak naglasio je kako se posebna briga vodi o zaštiti i očuvanju okoliša.

- Hrvatske vode ove godine u Varaždinskoj županiji planiraju izvesti radove uređenja potoka i rijeke na čak 80 lokacija u vrijednosti 12 milijuna kuna. Primarni cilj je spriječiti eventualne poplave, ali s obzirom na to da se izvode u naseljenim mjestima ili u njihovoj blizini, ovim radovima će se također uljepšati cjelokupna vizura mjesta - rekao je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

margecan_hrvatske_vode_02042021_3.jpg

Osim na rijeci Bednji, delegacija je obišla neke lokacije u samom mjestu Margečan, poput potoka u Ulici Biškupovec na kojem se također planiraju odraditi neki zahvati, prije svega zbog sigurnosti prometa, ali i zbog atraktivnosti naselja.

margecan_hrvatske_vode_02042021_4.jpg

margecan_hrvatske_vode_02042021_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci