Uređuje se 500 metara potoka Kotnica u centru Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

Uređuje se 500 metara potoka Kotnica u centru Lepoglave

Varaždinske vijesti | 7.12.2021. u 10:26h | Objavljeno u Našim krajem

Hrvatske vode, u suradnji s Gradom Lepoglavom, nastavljaju s radovima uređenja vodotoka na gradskom području. U okviru navedenih radova uređuje se oko 500 metara vodotoka potoka Kotnica u centru Lepoglave. Uz proširenje i čišćenje vodotoka, obala potoka bit će utvrđena kamenom oblogom.

Također, na području naselja Sestranec, bit će izgrađeno betonsko ojačanje i postavljena betonska ploča koja će natkriti korito na dijelu potoka koji prolazi navedenim naseljem. Riječ je o lokaciji na kojoj oštećenja korita potoka predstavljaju opasnost za građane koji prolaze tim područjem.

- Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući odličnoj suradnji koju imamo s Hrvatskim vodama, uređeni su brojni vodotoci na cijelom području Grada Lepoglave. Na taj smo način smanjili opasnost od poplava koje su prijašnjih godina, zbog izlijevanja vode iz potoka bujičara za obilnijih oborina, bile česte te su uzrokovale štete na imovini građana i na gradskoj komunalnoj infrastrukturi. Ujedno, uređenjem vodotoka otvara se mogućnost korištenja tih prostora koji ujedno dobivaju i novu, puno ljepšu, vizuru - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši pritom Hrvatskim vodama na do sada odrađenim zahvatima i na nastavku radova na uređenju preostalih vodotoka na gradskom području.

uredjenje_potoka_kotnica_06122021_2.jpg

uredjenje_potoka_kotnica_06122021_1.jpg

uredjenje_potoka_kotnica_06122021_3.jpg

uredjenje_potoka_kotnica_06122021_4.jpg

uredjenje_potoka_kotnica_06122021_5.jpg

Označeno u