Uređenjem gradskog trga i perivoja Marije Ružičke Strozzi V. Toplice dobivaju jedno od najljepših gradskih središta

| 23.6.2019. u 17:35h | Objavljeno u Našim krajem

Iako se dolaskom autoceste pretpostavljalo da će Varaždinske Toplice oživjeti i doživjeti svoj veliki investicijski "bum" trebalo je ipak proći još neko vrijeme da bi se počelo u tom smislu nešto događati. Naime, nedavno je potvrdom projekta izgradnje i opremanje Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, kao i odobrenjem koncesije tvrtki Bernarda Nova za korištenje termalne vode, pokrenut najveći investicijski ciklus unazad 40-ak godina na području Varaždinskih Toplica. Koliko će sve to doprinijeti daljnjem razvoju grada, privlačenju turista, ali i ohrabrivanju ostalih potencijalnih investitora da počnu ulagati u ovaj grad pun potencijala, upitali smo gradonačelnicu Dragicu Ratković.

- Oba projekta predstavljaju veliki plus za razvoj Varaždinskih Toplica. U vrijeme kada je završena izgradnja autoceste, nije posebno utjecala na razvoj grada, ali danas ta prometnica predstavlja veliku prednost. Varaždinske Toplice se nalaze na samo 40-ak minuta od Zagreba, ali i Austrije i Mađarske, a dobra cestovna povezanost je vrlo važna u ostvarivanju svih predispozicija za privlačenje turista i privatnih investitora, na čemu trenutno intenzivno radimo - rekla je gradonačelnica Ratković, dodajući da se cijeli grad uzda u budući hotel s četiri zvjezdice, koji će imati 27 soba i predstavlja temelj za razvoj ozbiljnog turizma.

- I investicije u kojima Specijalna bolnica ulaže u svoje objekte su za svaku pohvalu. Potrebno je obnoviti stare zgrade. I to predstavlja veliki pomak za Varaždinske Toplice jer od svih tih objekata zadnja je bila izgradnja Minerve po kojoj smo poznati, tako da će novo ruho bolničkom zdanju, dati i novo ruho cijelome gradu - rekla je.

Na pitanje što je uzrok da se grad do sada nije razvio u turističku meku, a ima potencijala s obzirom da leži na geotermalnim izvorima, gradonačelnica Ratković kaže da nije bilo privatnih inicijativa.

- Jedinice lokalne samouprave, što je u našem slučaju Grad Varaždinske Toplice, ne grade hotele. Nama je zadaća da stvaramo preduvjete za privlačenje investitora. Naša je zadaća rad za opće dobro, briga o najmlađima, od novorođenčadi do studenata, kao i ostalih dobrih skupina. Zato osnivamo dječje vrtiće, brinemo o tome da roditeljima olakšamo i ponudimo alternative da ne bi morali odlaziti iz grada. Sufinanciramo boravak mališana u dječjim vrtićima, produljeni boravak u osnovnoj školi, aktivnosti koje se nude u dječjim vrtićima, pomažemo osnovnoškolsko obrazovanje, stipendiramo studente, financijski pokrivamo sve troškove učitelja i mentora koji vode djecu na školska natjecanja. Stalo nam je da djeca postižu vrhunske rezultate – kaže gradonačelnica Ratković.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti već u ponedjeljak prijepodne!

 

Označeno u