Uređenjem gradskog trga i perivoja Marije Ružičke Strozzi V. Toplice dobivaju jedno od najljepših gradskih središta

| 23.6.2019. u 17:35h | Objavljeno u Našim krajem

Iako se dolaskom autoceste pretpostavljalo da će Varaždinske Toplice oživjeti i doživjeti svoj veliki investicijski "bum" trebalo je ipak proći još neko vrijeme da bi se počelo u tom smislu nešto događati. Naime, nedavno je potvrdom projekta izgradnje i opremanje Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, kao i odobrenjem koncesije tvrtki Bernarda Nova za korištenje termalne vode, pokrenut najveći investicijski ciklus unazad 40-ak godina na području Varaždinskih Toplica. Koliko će sve to doprinijeti daljnjem razvoju grada, privlačenju turista, ali i ohrabrivanju ostalih potencijalnih investitora da počnu ulagati u ovaj grad pun potencijala, upitali smo gradonačelnicu Dragicu Ratković.

- Oba projekta predstavljaju veliki plus za razvoj Varaždinskih Toplica. U vrijeme kada je završena izgradnja autoceste, nije posebno utjecala na razvoj grada, ali danas ta prometnica predstavlja veliku prednost. Varaždinske Toplice se nalaze na samo 40-ak minuta od Zagreba, ali i Austrije i Mađarske, a dobra cestovna povezanost je vrlo važna u ostvarivanju svih predispozicija za privlačenje turista i privatnih investitora, na čemu trenutno intenzivno radimo - rekla je gradonačelnica Ratković, dodajući da se cijeli grad uzda u budući hotel s četiri zvjezdice, koji će imati 27 soba i predstavlja temelj za razvoj ozbiljnog turizma.

- I investicije u kojima Specijalna bolnica ulaže u svoje objekte su za svaku pohvalu. Potrebno je obnoviti stare zgrade. I to predstavlja veliki pomak za Varaždinske Toplice jer od svih tih objekata zadnja je bila izgradnja Minerve po kojoj smo poznati, tako da će novo ruho bolničkom zdanju, dati i novo ruho cijelome gradu - rekla je.

Na pitanje što je uzrok da se grad do sada nije razvio u turističku meku, a ima potencijala s obzirom da leži na geotermalnim izvorima, gradonačelnica Ratković kaže da nije bilo privatnih inicijativa.

- Jedinice lokalne samouprave, što je u našem slučaju Grad Varaždinske Toplice, ne grade hotele. Nama je zadaća da stvaramo preduvjete za privlačenje investitora. Naša je zadaća rad za opće dobro, briga o najmlađima, od novorođenčadi do studenata, kao i ostalih dobrih skupina. Zato osnivamo dječje vrtiće, brinemo o tome da roditeljima olakšamo i ponudimo alternative da ne bi morali odlaziti iz grada. Sufinanciramo boravak mališana u dječjim vrtićima, produljeni boravak u osnovnoj školi, aktivnosti koje se nude u dječjim vrtićima, pomažemo osnovnoškolsko obrazovanje, stipendiramo studente, financijski pokrivamo sve troškove učitelja i mentora koji vode djecu na školska natjecanja. Stalo nam je da djeca postižu vrhunske rezultate – kaže gradonačelnica Ratković.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti već u ponedjeljak prijepodne!

 

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci