Uređenje Ulice Butina u Petrijancu bit će gotovo do lipnja! Foto: Općina Petrijanec

Uređenje Ulice Butina u Petrijancu bit će gotovo do lipnja!

IHR/Varaždinske vijesti | 24.3.2019. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Petrijanec u tijeku su radovi na uređenju Ulice Butina, a radi se o projektu koji je odobren iz mjere 7.2.2. – „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

petrijanec_ulica_butina.jpg

- Nova prometnica će podignuti razinu komunalne opremljenosti koja je preduvjet za daljnji razvoj i napredak našeg područja. Rješavanje odvodnje oborinskih voda je vrlo važan dio ovog projekta, kao i postavljanja cestovnih rubnika i izvedba rigola, a to najbolje znaju i mještani Ulice Butina te ih ovom prilikom molim za strpljenje prilikom rekonstrukcije ulice - rekao je načelnik Željko Posavec.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u prosincu 2017. godine za ovaj projekt odobrila je 1.750.437,25 kuna kao realizaciju Mjere 07 iz Programa ruralnog razvoja RH na području Općine Petrijanec. Točnije, radi se o Mjeri 7, Podmjeri 7.2. – Ulaganja u izradu, poboljšanje i proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije – provedba tipa operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

petrijanec_ulica_butina_3.jpg

Ulica Butina koja je od veće važnosti na području Općine Petrijanec i istovremeno jedna od najprometnijih. Radi se o području koje spaja centralni trg općine s mjesnim grobljem, ali povezuje i stomatološku ambulantu, vatrogasni i društveni dom, crkvu i pastoralni centar. S obzirom na veliku koncentraciju stanovništva na tom području, nastoji se osigurati sigurnost u prometu i pružiti bolji uvjeti stanovnicima. Rekonstrukcija bi trebala završiti najkasnije do lipnja.

petrijanec_ulica_butina_2.jpg