Uređene grobne staze, klupe i nove slavine za vodu na groblju u Radovanu Foto: Općina Vidovec

Uređene grobne staze, klupe i nove slavine za vodu na groblju u Radovanu

| 26.12.2018. u 22:15h | Objavljeno u Našim krajem

Tijekom listopadskih dana na groblju u Radovanu krenuli su radovi na uređenju infrastrukture predviđeni programom za 2018. godinu za koji dio sredstava iz svog proračuna izdvaja i Općina Vidovec. Uređene su grobne staze i prilazi, asfaltiran je prostori ispred grobne kuće, postavljene su nove klupe kao i nove slavine za vodu.

Načelnik Bruno Hranić obišao je radove na uređenju groblja te iskazao svoje zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izvedenih radova.

- Drago mi je da Općina Vidovec već niz godina ulaže u uređenje mjesnog groblja u Radovanu , ipak tamo naši mještani iz Tužna ukapaju svoje najmilije pa smatram da moramo učiniti sve kako bismo dostojanstveno uredili njihovo posljednje počivalište - rekao je Hranić.

Budući da mještani iz naselja Tužno koriste groblje u Radovanu za ukop svojih pokojnika, Općina Vidovec ove je godine potpisala ugovor s Gradom Ivancem o uređenju groblja u razdoblju od 2018.-2022. godine. Procjenjena vrijednost radova iznosi 704.766,00 kuna, a Općina Vidovec iz svog će proračuna izdvojiti 40% potrebnih sredstava.

Ovo nije prvi put da Općina Vidovec ulaže u uređenje groblja u Radovanu. Temeljem tripartitnog sporazuma između Grada Ivanca, komunalne tvrtke Ivkom i Općine Vidovec u razdoblju od 2015.-2017. asfaltirano je 1.125 četvornih metara parkirališta , izgrađeno je prilazno trodijelno stubište s parkirališta na groblje, a uređeno je i pedesetak metara parkirališnog prostora uz lokalnu cestu. Za navedene radove Općina Vidovec izdvojila je 90.000,00 kuna.

radovan_3.jpg

radovan_2.jpg

radovan_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci