Uređena kapelica sv. Ivana Krstitelja na Ivančici Foto: Grad Ivanec

Uređena kapelica sv. Ivana Krstitelja na Ivančici

Varaždinske vijesti | 29.6.2021. u 20:39h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je dugi niz godina stajala građevinski nedovršena, uoči Ivanja završena je glavnina radova na dovršetku i uređenju kapelice sv. Ivana Krstitelja na vrhu Ivančice.

Zahvaljujući izvedenim radovima, objekt je građevinski zatvoren i stavljen u funkciju, a prvu misu u novouređenoj kapelici je u nedjelju, 27. lipnja, za sve okupljene planinare i izletnike predvodio ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko.

kapelica_ivancica_29062021_3.jpeg

Kako bi pomogao da se objekt dovrši i stavi u funkciju (a koji je nedovršen stajao više od 15 godina), u pomoć župi je svotom od 150.000 kuna priskočio Grad Ivanec. To je i omogućilo izvođenje radova koje je župa povjerila Građevinskom obrtu Đuras iz Margečana.

-Izvedeni su radovi na dovršetku konstrukcije objekta na svetištu, krov je prekriven limom, postavljene su elektroinstalacije i stolarija, a kapelica je ožbukana i stavljena u funkciju. U drugoj fazi predstoji izvođenje radova na unutarnjem uređenju, uključujući i postavljanje poda, maleraj i opremanje. Također, na vanjskom dijelu je u planu i postavljanje metalnog zvonika te male solarne elektrane – izvijestio je voditelj projekta Mihael Cahun iz IPC-a inženjering Ivanec.

Kako ističu iz Grada Ivanca, ovim radovima objekt je zatvoren i zaštićen, vraćen mu je dignitet posvećenog prostora koji pojedini posjetitelji dosad nisu poštivali, a ujedno su vjernici dobili prostor na kome mogu slaviti nebeskog zaštitnika svoga grada.

kapelica_ivancica_29062021_5.jpeg

Vlč. Stojko je izraze zahvalnosti na suradnji oko uređenja kapelice na svečanoj misi u povodu blagdana sv. Ivana Krstitelja (koju je na Ivanje predvodio u župnoj crkvi) uputio gradonačelniku M. Batiniću koji je sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, predsjednikom Gradskog vijeća Daliborom Patekarom i pojedinim vijećnicima, također nazočio misnom slavlju.

kapelica_ivancica_29062021_1.jpeg

kapelica_ivancica_29062021_2.jpeg

kapelica_ivancica_29062021_4.jpeg

kapelica_ivancica_29062021_6.jpeg