Uređen i društveni dom u Lovrentovcu

Varaždinske vijesti | 2.5.2021. u 07:36h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Grada Varaždinskih Toplica nastavlja se s uređenjem domova. Nakon vatrogasnog doma u Leskovcu i društvenog doma u Tuhovcu, na red je došao i društveni dom u Lovrentovcu.

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je da se domovi u vlasništvu Grada Varaždinskih Toplica uređuju kako je bilo i najavljeno.

- Društveni dom u Lovrentovcu je prekrasna objekt koji nije bio u funkciji, a mještani imaju jako ambiciozne planove s njim. I mi ih podržavamo. Ti su objekti i napravljeni da se ljudi tamo okupljaju, da služi mjestu, a na da je zatvoren i zjapi prazan. U Lovrentovcu smo u potpunosti uredili dom. Prije nekoliko godina bila je nekakva energetska obnova, no dom nije bio u funkciji jer unutra nije do kraja uređen. Krov je prokišnjavao. Mi ozbiljno radimo svoj posao i uredili smo kako treba. Još se treba instalirati peć i dom može u funkciju - kazala gradonačelnica Ratković.

Za uređenje društvenog doma u Lovrentovcu izdvojeno je oko 88.000 kuna.

Krešimir Horvat, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Lovrentovec, prenio je zadovoljstvo mještana napravljenim.

- Dom nije bio završen, uređen je izvana, iznutra nije bilo uređen. Bili su goli zidovi, bez vodovodnih instalacija. Sad je kompletno uređen iznutra, izolacija poda, stropa, ožbukani i obojani zidovi, postavljena keramika. Mi mještani mislimo ga koristiti za razne događaje, prigode. Naravno, kada to bude dopušteno epidemiološke situacije, trenutno su mjere takve kakve jesu. Zadovoljni smo kako je uređenje napravljeno. Zahvaljujem Gradu i gradonačelnici Ratković koja je puno pomogla da se to napravi - rekao je Horvat.