Uređaji za mjerenje brzine na osam lokacija na ludbreškom području Foto: VV arhiva/ilustracija

Uređaji za mjerenje brzine na osam lokacija na ludbreškom području

Varaždinske vijesti | 1.5.2018. u 12:39h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U posljednje vrijeme sve je veća potreba za mjerenjem brzine i na određenim lokacijama na ludbreškom području, stoga je u Gradu Ludbregu odlučeno da se na najkritičnijim mjestima postavi uređaj za mjerenje brzine.

– Nažalost, svakodnevno smo svjedoci kako raste broj nesavjesnih vozača koji na ravnim dijelovima prometnica razvijaju velike brzine unatoč propisanim ograničenjima. Ono što kao Grad možemo napraviti jest zatražiti postavljanje uređaja za mjerenje brzine kako bi vozači postali svjesni brzine kojom upravljaju vozilima. Uređaji su pomični i na određenim lokacijama bit će dva tjedna nakon čega ćemo pomoću statističkih podataka dobivenih putem uređaja utvrditi najkritičnije lokacije kako bismo krenuli u potencijalne daljnje izmjene horizontalne i vertikalne prometne signalizacije s ciljem povećanja sigurnosti cestovnog prometa na području Grada Ludbrega – rekao je Perica Horvat, stručni suradnik za komunalno i prometno redarstvo.

Uređaji će biti postavljeni na osam lokacija – Hrastovsko, Ludbreška ulica u razdoblju od 1. svibnja do 16. svibnja, Selnik, Glavna cesta od 1. svibnja do 16. svibnja, Sigetec Ludbreški, Ulica A. Šenoe od 16. svibnja do 1. lipnja, Slokovec, kod crkvice u razdoblju od 16. lipnja do 1. srpnja.

Uređaji će biti postavljeni i u Ludbregu, u Ulici Ljudevita Gaja od 16. svibnja do 1. lipnja, u Ulici Rudolfa Fizira i Frankopanskoj ulici od 1. lipnja do 16. lipnja i u Koprivničkoj ulici od 16. lipnja do 1. srpnja.