Uoči Gradskog vijeća Grada Ludbrega vijećnici Reformista uputili nekoliko inicijativa

Varaždinske vijesti | 9.12.2021. u 11:13h | Objavljeno u Našim krajem

Uoči 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Ludbrega vijećnici Reformista Krešimir Horvat i Jasminka Topolko uputili su nekoliko inicijativa prema gradonačelniku Dubravku Biliću i predsjedniku Gradskog vijeća Darku Jagiću te pozivaju sve vijećnike da ih podrže u interesu svih građana Ludbrega.

INICIJATIVE:
1. Smanjenje prireza sa sadašnjih 12% (najveći prirez) na 6% . Obzirom da je došlo do vala poskupljenja svih artikala na tržištu smatramo da je potrebno više pažnje posvetiti ljudima i njihovim egzistencijalnim potrebama.

2. Ukinuti naknadu za izgradnju kanalizacije koju građani plaćaju kroz uplatnice za potrošnju vode Varkomu d.d. I sam gradonačelnik na našu incijativu potvrdio je da je ta naknada suvišna pošto se izgradnja kanalizacije financira iz EU fondova. Tako bi po našim izračunima četveročlano kućanstvo uštedjelo oko 50,00 kn mjesečno.

 

3. Transparentna „Politika čistih ruku“ - Transparentno trošenje i prikazivanje na što se sve troši novac poreznih obveznika. Uvesti i instalirati CITYX TRANSPARENTOR koji prikazuje svaku pojedinačnu isplatu iz proračuna bez obzira bila mala ili velika isplata ili se radi o plaćama , putnim nalozima ili računima za reprezentaciju, a po uzoru na Bjelovar, Varaždin i druge. Kao što smo najavili u kampanji i isticali u našim programima, moramo slijediti dobru transparentnu praksu „Politike čistih ruku“.