Umirovljenike iz općine Cestica razveselit će božićnice, podjela sljedeći tjedan Foto: ilustracija

Umirovljenike iz općine Cestica razveselit će božićnice, podjela sljedeći tjedan

Varaždinske vijesti | 8.12.2021. u 19:58h | Objavljeno u Našim krajem
LS METAL

Nakon što je ove godine Općina Cestica obradovala uskrsnicama više od 300 umirovljenika s područja općine, na financijsku potporu za mirnije blagdane imat će pravo i povodom Božića.

U proračunu je osigurano sveukupno 120.000 kuna podrške mještanima umirovljenicima za 2021. godinu.

Isplata božićnica će biti u prostorijama Kulturnog centra Općine Cestica od 13. do 16. prosinca, u vremenu od 10 do 14 sati.

- Tako će svi umirovljenici koji imaju primanja po osnovi mirovine, uključujući i one zarađene u inozemstvu, manja od 2.500 kuna, moći preuzeti 200 kuna božićnice - napominju iz Općine.

Podjela će se organizirati u sljedećim terminima po naseljima:
· ponedjeljak (13.12.2021.) – Gornje Vratno
· utorak (14.12.2021.) – Cestica, Radovec, Križovljan Radovečki, Natkrižovljan
· srijeda (15.12.2021.) – Babinec, Falinić Breg, Kolarovec, Brezje Dravsko, Virje Križovljansko, Otok Virje, Vratno Otok i Radovec Polje
· četvrtak (16.12.2021.) – Veliki i Mali Lovrečan, Dubrava Križovljanska, Jarki, Selci Križovljanski, Malo Gradišće, Križanče.

Prilikom isplate potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak mirovine.

- Mole se mještani da se pridržavaju svih propisanih mjera i naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, noseći zaštitne maske i držanja propisanog razmaka te ostalih mjera zaštite u svrhu sprječavanja širenja virusa - podsjećaju iz Općine Cestica.

- Riječ je o simboličnim iznosima, s ciljem da uljepšamo našim umirovljenicima blagdane te im na primjeren način ovom gestom zahvalimo na svemu što su učinili za svoju zajednicu tijekom svog radnog vijeka - izjavio je načelnik Mirko Korotaj.

Općina Cestica vrlo dobro surađuje i s Udrugom umirovljenika Općine Cestica.

Udruga je osnovana s ciljem poboljšanja života umirovljenika s područja općine Cestica, koja kroz različite projekte i aktivnosti - izleti, sudjelovanje na sportskim županijskim i međužupanijskim sportskim igrama te razna druženja, potiče razvoj skrbi i podršku za svoje korisnike i članove.

Udruga članovima nudi okupljanja na sadržajima koji doprinose očuvanju zdravlja, vitalnosti i dobrog raspoloženja, što starijim osobama omogućava i očuvanje radnih i intelektualnih sposobnosti.

- U ovim težim vremenima takvih okupljanja i druženja je puno manje nego inače, ali nadamo se da će se situacija uskoro promijeniti te da ćemo moći opet nastaviti naše druženje i rad u obujmu kao i prije cijele situacije s bolesti uzrokovanom Covid-19 infekcijom – rekao je predsjednik udruge Milan Borak.

Udruga trenutno broji 330 članova treće životne dobi, od kojih je 50-ak vrlo aktivnih članova.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci