Ugradnja invalidske platforme u lepoglavski Dom zdravlja je prioritet Foto: Grad Lepoglava

Ugradnja invalidske platforme u lepoglavski Dom zdravlja je prioritet

I.D./Varaždinske vijesti | 6.11.2015. u 10:03h | Objavljeno u Našim krajem

Dom zdravlja Varaždinske županije i Grad Lepoglava intenzivirali su aktivnosti vezane za ugradnju invalidske platforme u objekt Doma zdravlja u Lepoglavi. Na taj način žele riješiti dugogodišnji problem teže dostupnosti djela prostora invalidnim i osobama slabijih motoričkih sposobnosti, prvenstveno fizikalne ambulante smještene u podrumu i stomatoloških ambulanti na prvom katu objekta.

Projektna dokumentacija za ugradnju lifta odnosno podizne platforme, čiju je izradu financirao Grad Lepoglava, već je gotova. Potrebno je još osigurati sredstva za nabavku i ugradnju lifta koji će, s obzirom na arhitektonska rješenja objekta, biti zahtjevni. Sredstva će osigurati Dom zdravlja Varaždinske županije, a u planu je da ih se preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje osigura iz fondova Europske unije namijenjenih primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Da je ugradnja invalidske platforme u objekt u Lepoglavi prioritet županijskog Doma zdravlja, potvrdio je na radnom sastanku s gradonačelnikom grada Lepoglave Marijanom Škvarićem ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Ivan Crnković.

- Građanima želimo osigurati dostupnost i nesmetano korištenje svih zdravstvenih usluga u ambulanti u Lepoglavi. Zahvalni smo na suradnji Gradu Lepoglavi kojem je to u interesu, kao i svim građanima koji, kad je zdravstvena zaštita u pitanju, gravitiraju Lepoglavi  – istaknuo je ravnatelj županijskog Doma zdravlja Ivan Crnković.

Grad Lepoglava uključio se u navedeni projekt kako bi dodatno olakšao građanima korištenje zdravstvenih usluga.

- Ovo je još jedan projekt povećanja zdravstvenog standarda građana u koji se uključio Grad Lepoglava. Između ostalog sudjelovali smo u otvaranju pedijatrijske ambulante u Lepoglavi. S 30.000 kuna godišnje financiramo rad sektorskih ambulanti na ruralnom području, čime osiguravamo da naši građani u svojoj blizini imaju primarnu zdravstvenu zaštitu. Grad daje svu moguću podršku organizaciji zdravstvenih savjetovanja, predavanja i radionica na gradskom području, a na kojima se građani dodatnoj informiraju i educiraju po pitanju očuvanja zdravlja. Zahvaljujući Varaždinskoj županiji i županu Predragu Štromaru omogućen je koncesijski model rada ambulanti čime omogućavamo rad i ostanak liječnika na našem području – pojasnio je lepoglavski gradonačelnik Škvarić.

Iako je teško govoriti o rokovima, vjeruje se da bi podizna platforma u objektu Doma zdravlja u Lepoglavi mogla proraditi tijekom iduće godine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci