Udruga žena općine Sveti Đurđ "Veliko srce" proslavila 20 godina rada Foto: Varaždinska županija

Udruga žena općine Sveti Đurđ "Veliko srce" proslavila 20 godina rada

Varaždinska županija/vv | 4.6.2023. u 18:10h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Uz članice udruge i brojne uzvanike, prijatelje udruge iz cijele Varaždinske županije, ali i Hrvatske, "Veliko srce" je rođendan proslavilo i promocijom knjige "Život nema reprizu"

U prepunom društvenom domu u Karlovcu Ludbreškom Udruga žena općine Sveti Đurđ "Veliko srce" svečano je proslavila 20. godina rada.

Uz članice udruge i brojne uzvanike, prijatelje udruge iz cijele Varaždinske županije, ali i Hrvatske, "Veliko srce" je rođendan proslavilo i promocijom knjige "Život nema reprizu". Riječ je o zborniku dramskih tekstova, čija je autorica predsjednica Udruge Marija Milak, a koje na brojnim nastupima izvode članice njihove Dramske skupine.

- Dok vas sve vidim u ovolikom broju, znam da 20 godina zajedničkog rada i druženja nije bilo uzalud. Knjiga "Život nema reprizu" posvećena je našim glumicama i Dramskoj skupini, a njome smo htjele poručiti da je život satkan od bezbroj običnih dana i velikih sitnica koje nam ih uljepšavaju. Veseli me ako ćete iz tekstova igrokaza prepoznati veličinu naših glumica kojima nikada nije teško odraditi sve što mogu za bilo koga u potrebi te razveseliti druge na više od 200 nastupa tijekom godine – istaknula je predsjednica Udruge Marija Milak.

Uz načelnika Općine Sveti Đurđ Josipa Janyja i druge uzvanike, čestitke je uputila i zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Jedna ste od najorganiziranijih i najaktivnih udruga, a posebno ste poznati po trudu koji ulažete u očuvanje govora svojega kraja. Kontinuirano vodite brigu o svojoj nematerijalnoj baštini, čuvate identitet i tradiciju, prenoseći ih na generacije koje dolaze. Udruge su duša svake općine, pa tako i vaša udruga koja je u proteklih 20 godina unapređivala društveni život svoje općine, svojega kraja, ali i cijele Varaždinske županije. Posebno ste poznati po humanitarnom radu, što je neprocjenjivo. Imate podršku Županije i uvjerena sam da ćemo i dalje kvalitetno surađivati, jer ste upravo vi ti koji čuvate naš identitet, našu posebnost i zbog vas je Varaždinska županija to što jest. Od srca hvala "Velikom srcu"! – istaknula je zamjenica Silvija Zagorec.

Uz promociju knjige, svečanost je obogaćena glazbenim i plesnim nastupima, kao i nastupom Dramske skupine. Upravo su glumicama predsjednik i tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije, Zlatko Pehara i Pjerino Hrvaćanin, uručili diplome Hrvatskog sabora kulture za rad na očuvanju baštine.