Udruga žena Doljan razveselila svoje starije sumještane Foto: Ivana Dreven

Udruga žena Doljan razveselila svoje starije sumještane

| 25.10.2015. u 18:57h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga žena Doljan iz općine Sveti Ilija i ove je godine organizirala druženje sa starijim sumještanima. Tradicionalno druženje s osobama starijima od 65 godina održano je u nedjelju, 25. listopada u kontejneru kod igrališta u Doljanu.

- Organizirali smo ovo druženje u mjesecu kada se obilježava i Dan starijih osoba, kako bismo im zahvalili za sve što su učinili za nas i uljepšali im život u "zlatnoj dobi" - rekla je Biserka Sokol, predsjednica udruge.

Pozivu se odazvao ženski dio starije populacije, jer je muški dio, kako su kroz smijeh istaknule, otišao na nogometnu utakmicu, no najavili su svoj dolazak po završetku utakmice. Druženje sa zakuskom proteklo je u veseloj atmosferi, uz nezaobilazne anegdote iz mlađih dana, šaljive stihove i pjesmu, ali i prigodne poklone koje su pripremile članice Udruge žena.

Kako je istaknula Biserka Sokol, Udruga žena Doljan svojim aktivnostima nastoji očuvati tradiciju, oteti zaboravu stare zanate, običaje i vještine te ih proslijediti mlađim generacijama, a u tome, napomenula je, uvijek dobro dođe iskustvo starijih sumještana. Dodala je da s nestrpljenjem očekuju najavljenu izgradnju društvenog doma u Doljanu, kako bi mogle u adekvatnom prostoru izrađivati rukotvorine te organizirati izložbe, predavanja i druge aktivnosti.

- Sada se pripremamo za proslavu Adventa, kada ćemo pred župnom crkvom prirediti izložbu svojih radova i počastiti župljane, a pripremamo i iznenađenje za mještane Doljana - najavila je Biserka Sokol.