Udruga umirovljenika Općine Petrijanec proslavila Međunarodni dan starijih osoba Foto: Općina Petrijanec

Udruga umirovljenika Općine Petrijanec proslavila Međunarodni dan starijih osoba

| 6.10.2020. u 10:54h | Objavljeno u Našim krajem

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Međunarodni dan starijih osoba je poseban dan za starije osobe širom svijeta. Također, na taj dan prisjećamo se cjelokupnog doprinosa starijih osoba u izgradnji suvremenog društva. Takav važan dan za starije osobe obilježava se svakog 1. listopada, počevši od 1991. godine.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba Udruga umirovljenika Općine Petrijanec tradicionalno je obilježila taj dan druženjem svojih članova uz domjenak, pjesmu i odlično raspoloženje.

Druženju s petrijanečkim umirovljenicima prisustvovao je općinski načelnik Željko Posavec, koji je svim umirovljenicima čestitao međunarodni dan starijih osoba i istaknuo da je njihov dan izrazito bitan kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba – istaknuo je načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec.

U 2020. godini se pojavom epidemije koronavirusa pokazalo da su starije osobe posebno ranjive na oboljenje COVID-19, zbog čega je donijet niz preporuka i procedura kojima je cilj zaštititi starije osobe od zaraze koronavirusom. Zbog spomenute epidemije, a u skladu sa preporukama Stožera civilne zaštite, na druženju je sudjelovao manji broj članova spomenute udruge.

1-DSC_0478.jpg