Povijest može biti zabavna: Nastava u arheološkom nalazištu spilja Vindija Foto: Osnovna škola Andrije Kačića Miošića Donja Voća/fb

Povijest može biti zabavna: Nastava u arheološkom nalazištu spilja Vindija

Općina Donja Voća/vv | 29.9.2023. u 08:12h | Objavljeno u Našim krajem

Nedavno su započela istraživanja u spilji Vindiji - važnom nalazištu kasnih neandertalaca

Učenici 5. i 6. razreda OŠ Andrije Kačića Miošića u četvrtak su, 22. rujna, o povijesti učili na malo drugačiji način.

Umjesto klasičnog sata u školi, bili su u školi prirode. Posjetili su spilju Vindiju u kojoj su upoznali arheologe i antropologe, zabavili se, a u isto vrijeme naučili puno zanimljivih novih informacija.

>> SPILJA VINDIJA Konačno počinju radovi na zaštiti ovog lokaliteta važnog za cijelu kontinentalnu Hrvatsku
>> FOTO U spilji Vindija u tijeku istraživanja, na radnom sastanku bio i župan

Naučili su o važnosti spilje Vindije, što je to arheološko nalazište, što točno rade arheolozi, na koji način se danas rade istraživanja te koji su planovi očuvanja same spilje te zašto se spilja treba sačuvati za buduće naraštaje.

- Učenje povijesti ne mora uvijek biti dosadno - poručili su iz Osnovne škole na Facebooku i dodali da se na ovaj način djeca uče kako cijeniti ostatke prošlosti da bi u njima mogli uživati i u budućnosti.

Podsjetimo, nedavno su započela istraživanja na važnom nalazištu kasnih neandertalaca, jednom od najvažnijih u Europi i u svijetu za proučavanje problematike nestanka neandertalaca, dolaska modernih ljudi u Europu i njihovog suodnosa. 

spilja_vindija.jpg

skolarci_vindija1.jpg