UČENICI POŽURITE! Grad Novi Marof raspisao natječaj za stipendiranje deficitarnih zanimanja

Varaždinske vijesti | 19.9.2023. u 08:39h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof ponovno je iskazao svoju snažnu predanost potpori obrazovanju svojih mladih stanovnika. Otvaranjem natječaja za stipendiranje deficitarnih zanimanja, Grad je pokazao da je jedan od najprogresivnijih u županiji kad je riječ o pružanju financijske pomoći za školovanje.

Mjesečni iznos stipendije po učeniku iznosi 66,36 eura, za deset mjeseci, računajući od 1. rujna 2023. godine. Ovaj financijski doprinos značajno će olakšati roditeljima i učenicima tijekom školovanja, pružajući podršku njihovom obrazovnom putovanju.

-Obrazovanje je ključ za budućnost, a Grad Novi Marof nastavit će pružati podršku svojim mladim građanima kako bi im omogućio ostvarivanje njihovih akademskih i profesionalnih ciljeva. Stipendije će biti dodijeljene učenicima koji se opredijele za deficitarna zanimanja, podržavajući ih u njihovim nastojanjima da steknu vrijedne vještine i kvalifikacije - rekao je gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač.

Svi detalji o ovom natječaju, uključujući uvjete i postupak prijave, dostupni su na službenim web stranicama Grada Novi Marof. Grad poziva sve zainteresirane učenike da iskoriste ovu priliku za financijsku potporu te da se informiraju i prijave na natječaj kako bi ostvarili ovu vrijednu stipendiju.

Podsjetimo, nedavno su gradonačelnik Jenkač i ravnatelj Srednje škole Novi Marof novim srednjoškolcima podijelili i nova prijenosna računala.