U Visokom 39 lovačkih ekipa natjecalo se u gađanju: Najbolji LD “Fazan” iz Maruševca

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.6.2019. u 15:20h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi Lovačkog društva “Jareb” iz Visokog tradicionalno su prošle nedjelje, a ujedno i povodom proslave Dana općine organizirali Međudruštveno gađanje na glinene golubove na streljani u naselju Visoko. Sudjelovalo je 39 lovačkih natjecateljskih ekipa u sastavu od šest članova iz Varaždinske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke ​županije, a najbolji rezultat ostvarila je ekipa L.D. “Fazan” iz Maruševca. Drugi su bili članovi L.D. Zelina, a treći članovi L.D. "Belupo" iz Ludbrega.

Kako je rekao tajnik visočkog Lovačkog društva “Jareb” Miljenko Bočkaj, cilj je pogoditi što više glinenih golubova, odnosno meta koje ne lete samo u jednom pravcu. Natjecanje se sastojalo od nekoliko disciplina i u dijelu natjecanja u disciplini u kojoj su se natjecale ekipe, strijelci su morali pogoditi 10 glinenih golubova čiji su se rezultati zbrajali. Uz to, onaj strijelac koji je pogodio maksimalno glinenih golubova u ekipnom dijelu natjecanja ulazio je u konkurenciju natjecatelja u pojedinačnoj disciplini.

Tako je od desetak najboljih strijelaca koji su pogodili maksimalni broj glinenih golubova u ekipnom dijelu natjecanja konkuriralo za prva tri mjesta u pojedinačnom dijelu natjecanja. Nakon raspucavanja gdje su najbolji strijelci morali pogoditi pet golubova, pojedinačnim pobjednicima su proglašeni Hleb Damir, Hanžek Ivica i Korpar Ivan. U sklopu natjecanja postojala je i disciplina “fair play”, a u njoj su sudjelovali svi koji su se naknadno predbilježili te je prvo mjesto osvojio Franjo Šimunec iz L.D. "Vidra" iz Breznice.

Označeno u