U Višnjici otvorena manifestacija "Dani sporta, zabave i kulture"

Grad Lepoglava/vv | 5.8.2023. u 13:22h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu manifestacije održava se memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginulog branitelja Stjepana Križanca iz Višnjice

U Višnjici je 4. kolovoza otvorena trodnevna manifestacija "Dani sporta, zabave i kulture" u okviru koje se održava memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Stjepana Križanca iz Višnjice.

U ime Grada Lepoglave, glavnog pokrovitelja, manifestaciju je otvorio gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši pritom da se žrtva branitelja, njihova snaga i hrabrost ne smiju zaboraviti jer je zahvaljujući njima, koji su u najtežim trenucima stali na branik domovine, Hrvatska danas cjelovita i slobodna. 

large_dszk_visnjica_04.jpg

large_dszk_visnjica_05.jpg

Okupljenim članovima obitelji Stjepana Križanca, građanima, članovima višnjičkih i braniteljskih udruga obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić. Istaknuo je da će Gradsko vijeće i nadalje podupirati ovakva događanja kojima se čuva spomen na poginule hrvatske branitelje.

Mirko Bočkaj iz Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma zahvalio je što Višnjica ne zaboravlja svog sumještana i njihova suborca Stjepana Križanca u čiji se spomen već 28 godina za redom održava memorijalni malonogometni turnir. Da je riječ o jednom od najdugovječnijih turnira koji se igra u spomen na one koji su svoje živote utkali u temelj slobodne Hrvatske istaknuo je Mario Galinec, predsjednik Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica koja je, uz potporu ostalih višnjičkih udruga, sponzora i Grada Lepoglave, kao glavnog pokrovitelja, po 28. puta organizirala ovaj turnir.

large_dszk_visnjica_06.jpg

large_dszk_visnjica_07.jpg

large_dszk_visnjica_08.jpg

Počast Stjepanu Križancu je nakon otvorenja manifestacije odana kod njegova spomen obilježja na višnjičkom groblju.

large_dszk_visnjica_11.jpg

large_dszk_visnjica_12.jpg

Uz memorijalni malonogometni turnir, tijekom trajanja manifestacije Dani sporta, zabave i kulture, od 4. do 6. kolovoza u Višnjici će se, uz zabavni program pod šatorom, održati susreti ljubitelja Tomos motora, dječje igre, turnir u košarkaškom haklu i nogometni veteranski turnir.