U Vinici održana velika akcija čišćenja otpada, načelnik poručio svima da čuvaju šume i prirodu Foto: Ilustracija/Općina Vinica

U Vinici održana velika akcija čišćenja otpada, načelnik poručio svima da čuvaju šume i prirodu

IHR/Varaždinske vijesti | 9.4.2019. u 13:46h | Objavljeno u Našim krajem

U suradnji s Lovačkom udrugom "Opeka" Općina Vinica je u subotu organizirala veliku akciju čišćenja i sakupljanja otpada. Čistilo se divlje odlagalište Grebljica, šume, Ladanjska gmajna, divlje odlagalište uz park Arboretu i dalje u nastavku Ulice svete Ane. Sav prikupljen otpad preuzela je Čistoća Iz Varaždina kojoj je na području Općine Vinica povjerena usluga prikupljanja i odvoza komunalnog otpada.
- Moramo produbiti svijest o važnosti gospodarenja otpadom, recikliranju otpada te počevši od sebe, možemo puno učiniti da nam okoliš bude čist. Zašto bacati otpad u grabe, šume te uz puteve, ako postoje zakonski okviri odvoza otpada doslovno iz dvorišta? Ovom prilikom još jednom pozivam sumještane da se odazovu novom projektu Mobilnog reciklažnog dvorišta te da otpad koji se ne prikuplja u spremnicima s crnim i plavim poklopcima ili u vrećama dostave u mobilno reciklažno dvorište na već spomenute lokacije i u dogovoreno vrijeme te na taj način očuvaju našu Vinicu čistom - rekao je načelnik Marijan Kostanjevac, glavni inicijator akcije čišćenja.

Načelnik je poručio mještanima da čuvaju šume i prirodu jer je to najveće bogatstvo te se zahvalio svima koji su se odazvali na ovu akciju u tako velikom broju.