U Vidovcu postavljene kamere za mjerenje brzine, uskoro stiže i semafor Foto: Općina Vidovec

U Vidovcu postavljene kamere za mjerenje brzine, uskoro stiže i semafor

Varaždinske vijesti | 18.4.2020. u 13:24h | Objavljeno u Našim krajem

Na području općine Vidovec postavljene su dvije kamere za mjerenje brzine koje snimaju ulazak i izlazak iz mjesta. Kako ističu iz Općine Vidovec, kamere postavljene u naselju Cargovec i Ulici Stjepana Radića u Vidovcu posljedica su niza prometnih nesreća s težim ozljedama čiji je glavni uzrok nepridržavanje ograničenja brzine. Uskoro slijedi i postavljanje semafora kod područne škole u Nedeljancu.

Općina Vidovec financirat će izradu projekta za postavljanje semafora i kupnju kutija za kamere s preko 90.000 kuna. Hrvatske ceste financirat će postavljanje semafora s 250.000 kuna, a u cijeli projekt je uključena i Policijska uprava Varaždinska.

Općinski načelnik Bruno Hranić ističe da je Općina i dosad puno ulagala u sigurnost prometa i zaštitu mještana, no zbog nepažnje vozača i nepridržavanja prometnih ograničenja često je dolazilo do prometnih nesreća.

- Već niz godina vodimo brigu o sigurnosti svih sudionika u prometu na području naše općine. Izgradili smo biciklističke staze, stotine i stotine metara nogostupa kao i velik broj pješačkih prijelaza na državnoj cesti D35 od kojih je pet označeno svjetlosnom signalizacijom. U suradnji s policijom krećemo i u dodatne edukacije te ćemo, kao i svake godine, iz općinskog proračuna izdvojiti sredstva za reflektirajuće prsluke koje ćemo podijeliti biciklistima i pješacima, što je dobro prihvaćena akcija. No, zaključili smo da prevencija nije dovoljna i da moramo krenuti i s represivnim mjerama, jer vozači unatoč svim poduzetim mjerama i dalje ne poštuju ograničenje brzine. U dogovoru s Policijskom upravom i Hrvatskim cestama odlučili smo dodatno osigurati prije svega pješake, a osobito djecu. Želimo zaustaviti divljanje po državnoj cesti. Kamere su sad postavljene, a pokrenuli smo izradu projektne dokumentacije i ishođenje svih dozvola te se nadamo skorom postavljanju semafora kod područne škole u Nedeljancu - istaknuo je Hranić.

Kamere su postavljene kao vid prevencije na lokacijama na kojima su se, prema sigurnosnim pokazateljima, događale prometne nesreće prouzročene prebrzom vožnjom.

vidovec_kamere_promet_1.jpg

vidovec_kamere_promet_2.jpg

vidovec_kamere_promet_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci