U Velikoj Kopanici održana radionica za LAG-ove

vv | 14.3.2024. u 11:35h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne mreže ZPP-a, LEADER mreže Hrvatske, Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te uz domaćinstvo LAG-a „Slavonska Ravnica“ i LAG-a „Posavina“, od 07. do 08. veljače 2024. godine, na području Brodsko-posavske županije održana je radionica za LAG-ove. Na radionici su sudjelovale i predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi.

Tema radionice bila je LEADER operativna pravila unutar intervencije 77.06.. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i APPRRR-a zajedno s LAG-ovima raspravljali su o završetku izrade LEADER operativnih pravila kojim će se detaljnije definirati provedba LAG natječaja i postupanja LAG-ova i Agencije za plaćanja u provedbi planiranih projekata i natječaja iz LRS LAG-ova za razdoblje 2023.-2027. Na završetku prvog dana održan je i Okrugli stol na temu „Mogućnosti suradnje HR i BiH u području LEADER pristupa“.

Drugog dana bio je organiziran terenski obilazak na području LAG-ova „Slavonska Ravnica“ i „Posavina“. Terenski obilazak obuhvatio je projekte koji su sufinancirani sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Terenskim obilaskom područja LAG-a „Slavonska Ravnica“, sudionici su posjetili kuću svjetski poznate dječje književnice, Ivane Brlić-Mažuranić, uz stručno vođenje obišli važne znamenitosti Slavnog Broda.

Sudionici su posjetili OPG Kalić Zvonimir koji se bavi ekološkom proizvodnjom, preradom i prodajom finalnih prehrambenih i kozmetičkih proizvoda od industrijske konoplje, Croaticanna, a najzanimljiviji dio posjeta odnosio se na degustaciju pizze koja je pripremljena od brašna i ulja od industrijske konoplje. Terenskim obilaskom područja LAG-a „Posavina“, sudionici su posjetili vatrogasni dom DVD Oriovac te razgledali galeriju i arhivski postav.

Oznaka_sufinanciranja-INT_77.06_LEADER.jpg

Galerija slika