U Varaždinskim Toplicama stanje sigurnosti zadovoljavajuće, odlična suradnja gradske vlasti i policije

Varaždinske vijesti | 9.3.2021. u 17:55h | Objavljeno u Našim krajem

U Varaždinskim Toplicama danas je održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju na kojoj je istaknuto da je stanje sigurnosti zadovoljavajuće. Govoreći o prometu, načelnik Policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek istaknuo je da prošle godine zabilježeno 96 prometnih nesreća, 7 posto više nego godinu ranije, s jednom smrtno stradalom osobom.

U 45 prometnih nesreća 13 osoba je teže, a 44 lakše ozlijeđeno. Naglasio je da u trećini svih prometnih nesreća ulogu imao i alkohol. Zabilježeno je 2876 prekršaja u prometu, zbog alkohola 193, brzine 1169, nevezanja pojasa 430 i upotrebe mobitela 106.

„Cjelokupno stanje je dobro i zadovoljili smo ciljeve iz Nacionalni program sigurnosti na cestama. Sa četiri smrtno stradale osobe prošle godine najbolja smo županija u Hrvatskoj. U tome se vidi kontinuitet rada policije i suradnje s lokalnom zajednicom na prevenciji“, rekao je Beštek.

Što se tiče kaznenih djela iz područja kriminaliteta, brojka je u padu, a otkrivačka djelatnost je 82 posto. I na području Varaždinskih Toplica zatečeni su ilegalni migranti, no u tom segmentu nisu zabilježena teža kaznena djela.

Kako su u tijeku proljetni radovi na otvorenim površinama, iz policije upozoravaju na oprez pri paljenju vatre.

Policija će u narednom razdoblju pojačati aktivnosti na promociji akcije „Manje oružja, manje tragedija“, kao i onih iz prometne prevencije u školama i vrtićima kada to epidemiološka situacija dopusti. Kao i dosad na temelju odlične suradnje, u promotivne aktivnosti uključit će se i Grad Varaždinske Toplice. Naglašeno su i pozitivne reakcije na prisutnost kontakt policajke u Varaždinskim Toplicama.

Kao problem istaknuto je okupljanje i kupanje na rimskim iskopinama u Varaždinskim Toplicama.

Gradonačelnica Dragica Ratković podsjetila je da se radi o zaštićenom kulturnom dobru, a svima je cilj spriječiti da se nekome nešto ne dogodi.

„S obzirom da se radi o površini na području Grada Varaždinskih Toplica, gdje imamo uključenu i Specijalnu bolnicu, državu jer je riječ o kulturnom dobru te Arheološki muzej Zagreb, pokušavamo pronaći rješenje koje će spriječiti oštećivanje lokaliteta, ali i potencijalne nesreće. Podsjećam da je na iskopinama zabranjeno kupanje, a nužno je i održavanje javnog reda“, istaknula je gradonačelnica Ratković.

Na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Varaždinskih Toplica istaknuto je i da su se građani pridržavali propisanih mjera u vrijeme epidemije koronavirusa te da je interes za cijepljenje vrlo velik.