U Varaždinskim Toplicama sigurnost dobra, ali nema parkinga - hoće li se graditi garaža?

Varaždinske vijesti | 18.2.2020. u 20:31h | Objavljeno u Našim krajem

Policijska postaja Novi Marof ocijenila je stanje sigurnosti na području Varaždinskih Toplica iznimno zadovoljavajućim, rečeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Varaždinskih Toplica. Načelnik Policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek osvrnuo se na stanje sigurnosti u 2019. godini te naveo kako su na području grada zabilježena 32 kaznena djela, isto kao i prethodne godine. Najveći se dio odnosi na opći kriminalitet, njih 22. 

- Ono što je nama najbitnije i čemu težimo je da nema nekih većih kaznenih djela poput ubojstava, razbojništva i razbojničkih krađa, a nema ni problema s narušavanjem javnog reda i mira – ističe Beštek koji se ujedno osvrnuo i na stanje sigurnosti cestovnog prometa. Naime, zabilježeno je 16 prometnih nesreća što je pad od 36% u odnosu na 2018., a najbitnije od svega je da nema nesreće sa smrtnim ishodom. Načelnik Beštek pohvalio je suradnju Grada i policijske postaje, kako u smislu pomoći lokalne samouprave postaji, tako i suradnju na infrastrukturnim projektima.

- U 2019. godini realiziralo se puno infrastrukturnih projekata, što je jako dobro za sigurnost građana i za to pohvaljujem gradsku upravu. Ulaganje u prometnice, novi nogostupi, javna rasvjeta, sve su to segmenti koji doprinose boljem općem stanju sigurnosti – rekao je Beštek te istaknuo kako grad dobiva i novu kontaktnu policajku, Tajanu Ivec Habrun, kojoj će se svi građani moći obratiti sa svojim problemima i zatražiti pomoć.

Kao jedan od problema u Varaždinskim Toplicama istaknut je manjak parkirnih mjesta te parkiranje na nedozvoljenim mjestima iz tog razloga. Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je kako su svjesni problema i to je projekt na kojem će zasigurno poraditi u budućnosti.

- Mi smo svjesni da je parking veliki problem u našem gradu. Broj turista i korisnika specijalne bolnice svakim se danom povećava, no ne povećava se i broj parkirnih mjesta. U duhu nastavka dobre suradnje s bolnicom, zagovaramo s ravnateljem i pokušavamo pronaći rješenje. Čini mi se da će to biti izgradnja nadzemne garaže, no to je projekt koji će uslijediti nakon svih ovih koji se trenutno realiziraju – rekla je gradonačelnica te zamolila građane za razumijevanje, posebno za vrijeme velikih radova, no bez toga nema razvitka grada.

Gradonačelnica je ujedno zahvalila policiji na dobroj suradnji, kao i na svim mjerama prevencije. Istaknula je kako je zadovoljna situacijom u gradu koja je dobra prema svim pokazateljima, no uvijek može biti bolje i na tome treba raditi. Na sjednici Vijeća pohvaljena je i suradnja Policijske postaje s vrtićima u školama na brojnim projektima edukacije i prevencije, što sve zajedno doprinosi boljem općem stanju sigurnosti.