U Varaždinskim Toplicama planira se izgraditi novo stambeno naselje! Foto: Ilustracija/Grad Varaždinske Toplice

U Varaždinskim Toplicama planira se izgraditi novo stambeno naselje!

VV | 12.5.2021. u 19:37h | Objavljeno u Našim krajem

Pred Gradom Varaždinskim Toplicama još je jedan veliki projekt – izgradnja novog naselja, investicija od iznimnog značaja za sve stanovnike grada, posebice za mlade koji nastoje riješiti svoje stambeno pitanje. Ovaj projekt prilikom obilaska Varaždinske županije podržao je ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat.

horvat_toplice_2.jpg

Radi se o nekretnini površine 44.000 kvadrata kod izlaza iz Varaždinskih Toplica prema Tuhovcu, na kojoj je planiran novi kvart namijenjen za stambeno zbrinjavanje mladih, odnosno za individualnu gradnju. Spomenuti projekt prije svega osigurao bi stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, kao i one koji bi zbog svoje profesije odnosno stručnosti u zdravstvenom sektoru, svoje zaposlenje mogli naći upravo na području Varaždinskih Toplica.

Grad Varaždinske Toplice predao je zahtjev Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za darovanje nekretnine Varaždinskim Toplicama koja je u vlasništvu Republike Hrvatske, a na kojoj je planirana izgradnja novog naselja. U obilasku Varaždinskih Toplica ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat izvijestio je kako je sva dokumentacija potrebna za realizaciju ovog velikog projekta spremna i kako još preostaje procjena.

- Siguran sam da ćemo u sljedećih desetak dana i predmetnu procjenu završiti. Tehnička služba dala je pozitivno mišljenje na program stambenog zbrinjavanja i sinergijskog efekta lokalne samouprave i države u osmišljavanju jedne od demografskih mjera kako dati priliku i mogućnost mladim obiteljima, stvoriti im pretpostavke da pod neekonomskim već subvencioniram uvjetima dobiju priliku za kupnju građevinskog zemljišta za gradnju kuće – rekao je ministar Horvat i istaknuo kako projekti u Varaždinskim Toplicama mogu poslužiti kao dobar školski primjer.

horvat_toplice_7.jpg

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković pozdravila je potporu ministra jer se kako ističe, grad više nema kuda širiti te bi im ova parcela u državnom vlasništvu itekako dobrodošla.

- Prema Ministarstvu smo predali svu dokumentaciju i čekamo odluku ministra za potpuno novi kvart za mlade obitelji. Na sjednici Gradskog vijeća donijeli smo „Program zbrinjavanja mladih” i čekamo odluku – rekla je Ratković uz napomenu kako se mlade obitelji već raspituju te dodala kako po njenoj procjeni imaju dvije godine žustrog posla jer su preduvjet za nova naseljavanja nekretnine koje će popuniti mladi ljudi koji će doprinijeti razvitku Varaždinskih Toplica.

horvat_toplice_4.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci