U Trnovcu Bartolovečkom zadovoljni stanjem sigurnosti za 2018. godinu Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

U Trnovcu Bartolovečkom zadovoljni stanjem sigurnosti za 2018. godinu

Varaždinske vijesti | 21.2.2019. u 12:09h | Objavljeno u Našim krajem

Stanje sigurnosti na području Općine Trnovec Bartolovečki je zadovoljavajuće, iznijeto je na posljednjoj sjednici Vijeća za prevenciju Općine Trnovec Bartolovečki.

O zadovoljavajućem stanju sigurnosti govorio je načelnik Policijske postaje Varaždin Krešo Bosak, dok je izvješće podnio v.d. načelnika Postaje prometne policije Varaždin Dejan Piskač. Informirano je o statističkim pokazateljima Policijske uprave varaždinske, a koja se odnose na počinjena i razriješena kaznena djela te prometne nesreće u 2017. i 2018. godini na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Podaci pokazuju da je na području Općine u 2017. godini izvršeno 28 kaznenih djela, dok 2018. godina bilježi određeni porast nepoželjnih kaznenih aktivnosti, pa je tako u protekloj godini zabilježeno 35 kaznenih djela. Počinjena materijalna šteta u 2017. godini iznosila je 135.900 kuna, dok je u 2018. godini taj iznos znatno veći, čak 407.693 kune. Policija je 2017. godine razriješila 43 % slučajeva kaznenih djela, dok je u protekloj godini taj postotak iznosio 57 %. U 2017. godini ritam kaznenih aktivnosti bio je tijekom cijele godine ujednačen, dok je u 2018. godini drastično povećanje kaznenih djela zabilježeno u studenom i prosincu.

Statistička slika prometnih nesreća na području Općine Trnovec Bartolovečki govori da je 2017. godine bilo ukupno 19 prometnih nesreća, dok je u protekloj godini došlo do neznatnog povećanja od 20 prometnih nesreća. Na sreću, nije bilo smrtnih ishoda već samo težih i lakših tjelesnih ozljeda.

Načelnik, HNS-ov Zvonko Šamec, zadovoljan je što se može reći da je stanje sigurnosti na području šest naselja Općine Trnovec Bartolovečki zadovoljavajuće.

- To ne znači da ćemo tu stati, već ćemo zajedno s policijom i dalje raditi na prevenciji. Posebno se to odnosi na promet. Na sreću, nismo imali najteže posljedice jer svaki gubitak života je nenadoknadiv. Zato ulažemo u modernizaciju naši prometnica, ulica, kako bi pogotovo naši najmlađi mještani bili sigurni u prometu - izjavio je Šamec te dodao da će značajnom povećanju sigurnosti u prometu doprinijeti i izgradnja kružnog toka na državnoj cesti D2 u Trnovcu kod poduzetničke Zone Sjever.

Na sjednici Vijeća za prevenciju Općine Trnovec Bartolovečki imenovana je Komisija za promet u kojoj su načelnik Šamec, njegov zamjenik Mario Milak i te Dejan Piskač.

prevencija_5.jpg

prevencija_4.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci