U Trnovcu Bartolovečkom zadovoljni stanjem sigurnosti za 2018. godinu Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

U Trnovcu Bartolovečkom zadovoljni stanjem sigurnosti za 2018. godinu

Varaždinske vijesti | 21.2.2019. u 12:09h | Objavljeno u Našim krajem

Stanje sigurnosti na području Općine Trnovec Bartolovečki je zadovoljavajuće, iznijeto je na posljednjoj sjednici Vijeća za prevenciju Općine Trnovec Bartolovečki.

O zadovoljavajućem stanju sigurnosti govorio je načelnik Policijske postaje Varaždin Krešo Bosak, dok je izvješće podnio v.d. načelnika Postaje prometne policije Varaždin Dejan Piskač. Informirano je o statističkim pokazateljima Policijske uprave varaždinske, a koja se odnose na počinjena i razriješena kaznena djela te prometne nesreće u 2017. i 2018. godini na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Podaci pokazuju da je na području Općine u 2017. godini izvršeno 28 kaznenih djela, dok 2018. godina bilježi određeni porast nepoželjnih kaznenih aktivnosti, pa je tako u protekloj godini zabilježeno 35 kaznenih djela. Počinjena materijalna šteta u 2017. godini iznosila je 135.900 kuna, dok je u 2018. godini taj iznos znatno veći, čak 407.693 kune. Policija je 2017. godine razriješila 43 % slučajeva kaznenih djela, dok je u protekloj godini taj postotak iznosio 57 %. U 2017. godini ritam kaznenih aktivnosti bio je tijekom cijele godine ujednačen, dok je u 2018. godini drastično povećanje kaznenih djela zabilježeno u studenom i prosincu.

Statistička slika prometnih nesreća na području Općine Trnovec Bartolovečki govori da je 2017. godine bilo ukupno 19 prometnih nesreća, dok je u protekloj godini došlo do neznatnog povećanja od 20 prometnih nesreća. Na sreću, nije bilo smrtnih ishoda već samo težih i lakših tjelesnih ozljeda.

Načelnik, HNS-ov Zvonko Šamec, zadovoljan je što se može reći da je stanje sigurnosti na području šest naselja Općine Trnovec Bartolovečki zadovoljavajuće.

- To ne znači da ćemo tu stati, već ćemo zajedno s policijom i dalje raditi na prevenciji. Posebno se to odnosi na promet. Na sreću, nismo imali najteže posljedice jer svaki gubitak života je nenadoknadiv. Zato ulažemo u modernizaciju naši prometnica, ulica, kako bi pogotovo naši najmlađi mještani bili sigurni u prometu - izjavio je Šamec te dodao da će značajnom povećanju sigurnosti u prometu doprinijeti i izgradnja kružnog toka na državnoj cesti D2 u Trnovcu kod poduzetničke Zone Sjever.

Na sjednici Vijeća za prevenciju Općine Trnovec Bartolovečki imenovana je Komisija za promet u kojoj su načelnik Šamec, njegov zamjenik Mario Milak i te Dejan Piskač.

prevencija_5.jpg

prevencija_4.jpg