Roditelji novorođene djece s načelnikom Općine Zvonkom Šamecom nakon današnje podjele jednokratnih naknada

U Trnovcu B. podijeljene prve ovogodišnje naknade novorođenima

| 7.4.2017. u 12:46h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki danas su, prvi put ove godine, podijeljene naknade za novorođene. Iznose od 2.000 kuna dobili su roditelji 12 novorođenčadi, a to bi im trebalo pomoći u pokrivanju dijela troškova nabavke dječje opreme, dodataka dječjoj prehrani, ali i za razne druge potrebe koje su svakako velike u prvih nekoliko mjeseci života djeteta.

Čestitajući roditeljima na prinovama u obitelji načelnik Zvonko Šamec istaknuo je da je Općina povećala iznos za novorođenčad s tisuću na dvije tisuće kuna te da je namjera ubuduće povećati iznos za drugo i svako sljedeće dijete za po 500 dodatnih kuna.

Znamo da ovaj iznos nije puno, ali da dobro dođe roditeljima jer su potrebe za djecu velike. Nakon ove naknade, Općina kasnije pomaže kroz dječje vrtiće pa se godišnje za to izdvaja milijun i 650 tisuća kuna. Pomažemo i učenike i studente i možemo reći da ukupno iz proračuna izdvajamo oko 3,5 milijuna kuna godišnje za djecu, za ulaganje u budućnost općine – rekao je načelnik Šamec.

Za prvu ovogodišnju podjelu naknada izdvojeno je 24.000 kuna, ali će iznos biti još veći. Naime, uz ovih 12, rođeno je još troje djece koju roditelji tek trebaju prijaviti u Općini kako bi i njima bila isplaćena naknada.

Prošle je godine u Općini Trnovec Bartolovečki rođeno 56 beba, a za njih je izdvojeno 112.000 kuna. To je lagani uzlazni trend u odnosu na godinu ranije kada je bilo 55 beba. Općinsku upravu ovakvi podaci vesele jer se već godinama bilježi negativan prirodni prirast.