U tri godine ostala bez pet bicikala: kradu li se često bicikli iz kruga OB Varaždin? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U tri godine ostala bez pet bicikala: kradu li se često bicikli iz kruga OB Varaždin?

IHR/Varaždinske vijesti | 19.7.2020. u 12:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

- Mojoj majci koja u OB Varaždin radi već 32 godine 28. svibnja ukrali su bicikl u krugu bolnice. Bicikl je bio parkiran ispred Odjela Pedijatrije i vezan za štender. To je već peti bicikl koji joj je ukraden unatrag dvije, tri godine! Iako bicikl nije neke prevelike vrijednosti, smatram da nakon cjelodnevne majčine smjene, a kojoj je to jedino prijevozno sredstvo na posao, takve stvari se ne smiju događati - ogorčen je čitatelj D.T. koji kaže kako su navodno krađe bicikli u krugu OB Varaždin česte.

- Prema informacijama s kojima raspolažem, već je dosta bicikli ukradeno u krugu bolnice. O problemima je upoznata i bolnica, ali po tom pitanju ništa ne poduzimaju - požalio se čitatelj.

Krađa je prijavljena policiji iz koje su nas izvijestili kako je u prvih pet mjeseci ove godine prijavljeno otuđenje samo jednog bicikla. No samo dva tjedna kasnije, 16. lipnja zabilježena je nova krađa bicikla iz kruga varaždinske bolnice.

Bicikl marke Rog, kojem je vlasnica 60-godišnjakinja, ukraden je u jutarnjim satima iz stalka za bicikle u krugu varaždinske bolnice, ali je istog dana, u večernjim satima bicikl pronađen te vraćen vlasnici. Iz PU varaždinske kažu kako je u prvih pet mjeseci na području grada Varaždina zabilježeno ukupno 33 krađe bicikala.

 - Za navedena je kaznena djela pronađeno osam počinitelja i dio otuđenih bicikala, koji su po dovršetku kriminalističkog istraživanja vraćeni oštećenim vlasnicima. S obzirom na to da za jedan dio pronađenih bicikala nije moguće utvrditi vlasnike, pozivamo građane koji su oštećeni ovim kaznenim djelima da dođu u Policijsku postaju Varaždin i uz dokaz o vlasništvu, preuzmu svoj bicikl - poručuju iz PU varaždinske.

Označeno u