U tijeku realizacija brojnih projekata - završava se i uređenje centra Velikog Bukovca Foto: Veliki Bukovec

U tijeku realizacija brojnih projekata - završava se i uređenje centra Velikog Bukovca

VV | 24.9.2020. u 14:56h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Općine Veliki Bukovec u tijeku je realizacija brojnih projekata. Pred samim završetkom je projekt „Modernizacija centra Velikog Bukovca“ koji obuhvaća uređenje dječjeg igrališta i staza, a u drugoj će fazi projekta biti izgrađen paviljon i postavljene sprave za vježbanje na otvorenom.

Načelnik Franjo Vrbanić najavljuje i povećanje sigurnosti prometa u centru Velikog Bukovca.

– Napravit ćemo sigurnu zonu radi škole i vrtića. Bit će postavljeni usporivači prometa, vjerojatno do kraja godine jer je korona kriza malo usporila izvođenje radova, ali završit ćemo i taj dio. Bit će to dva usporivača s pješačkim prijelazima tako da djeca sigurno mogu prijeći cestu, a promet će biti usporen na dijelu gdje su najugroženiji sudionici – djeca ispred škole i vrtića – rekao je Vrbanić.

Vrijednost projekta je 290.000 kuna, a Općina Veliki Bukovec prijavila se na natječaj LAG-a Izvor te se očekuje povrat sredstava u iznosu od 115.000 kuna.

Uređenje centra nastavljeno je i s druge strane ulice.

– Ispred vrtića je postavljen „totem“ s podacima o Velikom Bukovcu i biciklističkim rutama te stalak za bicikle i servisni stup. To je projekt koji je aplicirala Varaždinska županija na Ministarstvo turizma, ali s i Općina uključila sufinanciranjem. Projekt „Pješačko-biciklistička staza Bukovec“ u dužini je od 7 kilometara, a obuhvaća općine Veliki i Mali Bukovec koje spaja uz rijeku Bednju. Na toj trasi je napravljen most preko potoka Čuklin, a uskoro, kada tehnički uvjeti dopuste, bit će postavljena skela za prijelaz biciklista i pješaka. Skela je samopotezna, na mlinskom kanalu kod tzv. splavnica, brane koja je trenutno izvan funkcije – pojasnio je Vrbanić dodavši da je Općina Veliki Bukovec sufinancirala 50.000 kuna.

Najveći projekt koji se realizira na području općine u posljednjih 15-ak godina je svakako završetak uređenja sportske dvorane. Dio postojeće sportske dvorane preuređuje se u školske prostore – četiri učionice, kuhinju, novu knjižnicu.

– Dio dvorane koji nije bio završen uređuje se u sportsku dvoranu. Rok završetka radova je svibanj iduće godine. Tako da bi se u školsku godinu 2021/2022 krenulo s jednosmjenskom nastavom. Projekt je vrijedan više od 13 milijuna kuna. Varaždinska županija uređenje financira s 10 milijuna kuna, Općina Veliki Bukovec s 1,5 milijuna kuna, a ostatak Općina Mali Bukovec – dodao je načelnik Vrbanić.

U tijeku je i realizacija manjih projekata među kojima su ulaganja u društvene domove. što je zapravo ulaganje u općinsku imovinu. U Društvenom domu u Dubovici zamijenjena je stolarija stara 45 godina, kao i bojler za grijanje. Investicija je na razini 100.000 kuna. Na Društvenom domu u Kapeli Podravskoj također će se zamijeniti stolarija, a planira se i rekonstrukcija sanitarnog čvora. Vrijednost prelazi 100.000 kuna. Kako su proračunska sredstva ipak nešto smanjena zbog korona krize, ove godine ne omogućavaju, ali je u planu za iduću godinu, investicija u Društvenom domu u Velikom Bukovcu. Također se radi o zamijeni stolarije i renoviranju sanitarnog čvora.

Na području Općine Veliki Bukovec više od 100.000 kuna uloženo je u sanaciju nerazvrstanih cesta.

– Jedna od njih je dio Sovićeve ulice u Velikom Bukovcu, koji još nije asfaltiran. Radi se o postavljanju „suhog asfalta“ odnosno učvršćivanju šljunčane podloge. Ta cesta vodi do stočne vage koja se puno koristi u našoj općini pa ćemo u dužini od 260 metara, a širini 3,5 metara, urediti cestu. Vrijendost radova je oko 80.000 kuna – objasnio je Vrbanić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci