U Prigorcu se radi punom parom: u tijeku rekonstrukcija prometnice i izgradnja parkirališta

Varaždinske vijesti | 30.5.2019. u 11:09h | Objavljeno u Našim krajem

Opsežni investicijski radovi u Prigorcu kod Ivanca, koji obuhvaćaju gradnju ceste Prigorec – Šumi i parkirališta na Rapikovcu podno Ivančice (gdje se parkiraju brojni planinari koji planinare na Ivančicu), a koji se financiraju EU sredstvima, u punom su jeku. Radi se na rekonstrukciji prometnice, izveden je veći dio zemljanih radova na cijeloj trasi, a gotovo u cijelosti je izgrađeno i parkiralište.

Ovih dana počeli su i radovi u samom naselju Prigorec, na dionici od raskrižja sa županijskom cestom LC 25118 do parkirališta, pri čemu se uklanja dotrajala i oštećena kolnička konstrukcija. Na toj dionici izgradit će se novi kolnik i nogostup s istočne strane prometnice. Uređuje se i dionica od skijališta Jarki do izvora Šumi, koja će ostati u makadamu, s oborinskom odvodnjom.

Slijede radovi na dovršetku oborinske odvodnje (betonske kanalice i asfaltne mulde) te završno asfaltiranje, koje se očekuje tijekom kolovoza.

Ukupna vrijednost navedenih radova, čiji investitor je Grad Ivanec, iznosi 4,14 milijuna kuna. Većinu sredstava od 3,65 milijuna kuna za njihovu realizaciju Grad je privukao iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (Mjera 7, Operacija 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta). Ostatak je osiguran u gradskom proračunu.

Projekt je opsežan i obuhvaća više cjelina: rekonstrukciju ceste od centra Prigorca do parkirališta Rapikovec s uređenjem oborinske odvodnje i gradnju pješačke staze te uređenje 15 parkirnih mjesta uz cestu.

Također, obuhvaća i asfaltiranje odvojka Strugari, proširenje i uređenje parkirališta Rapikovec s 50 parkirnih mjesta i modernizaciju 2,9 kilometara ceste, s time da će se do Izletišta Jarki položiti asfalt, a ostatak dionice od Izletišta do Šumija bit će uređen kao kvalitetan makadam.

Označeno u