U Presečnu puštena u rad svjetlosno-prometna signalizacija na solarni pogon

| 13.10.2016. u 11:24h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na pješačkom prijelazu kod mosta na rijeci Bednji u Presečnu u Novom Marofu danas je puštena u rad svjetlosno-prometna signalizacija uz nazočnost gradonačelnika Siniše Jenkača, predstavnika PU Varaždinske i PP Novi Marof, Hrvatskih cesta d.o.o. – Poslovna jedinica Varaždin te članova Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije.

Darko Dragičević, voditelj službe u PU Varaždinska, istaknui je kako je, s obzirom na značajan porast stradavanja pješaka u županiji i to baš tijekom noći i rano ujutro kada je vidljivost najlošija, ovo rješenje bilo prijeko potrebno. '

- Ovakva signalizacija specifična je iz više razloga, ponajviše jer radi na solarni sustav i neovisna je o dovodu električne energije. Također, ne svijetli stalno i smanjuje se intenzitet svjetla kada pješaka nema u blizini - pojasnio je Dragičević. Zahvalio se Gradu Novom Marofu i Hrvatskim cestama d.o.o. što imaju sluha za ovakva ekološki osviještena rješenja koja poštuju inicijative za smanjenjem zagađenja električnih rasvjeta.

- Zahvaljujem Hrvatskim cestama i Savjetu za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije jer su prepoznali naše nastojanje da se osvijetle svi pješački prijelazi uz cestu D3 na području našeg grada. S time nastavljamo i u narednom razdoblju, poštujući maksimalno najnovije trendove u prometnoj signalizaciji težeći minimalnom zagađenju okoliša. Hvala i tvrtki K&S iz Novog Marofa na donaciji. Uskoro će se upaliti i ostali kandelaberi na području grada - izjavio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.