U Poduzetničkoj zoni Trnovec obiteljska tvrtka gradi novu proizvodnu halu vrijednu pet milijuna kn

MGA/VV | 19.5.2020. u 12:20h | Objavljeno u Našim krajem

Tvrtka „Drvo brusiona” osnovana je 2008. godine s ciljem proizvodnje vrhunskih reznih alata za drvo u čemu uspijeva već 12 godina. Trenutno broji 14 zaposlenih, a osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja tračnih pila za obradu drveta, kao i stelitiranje i tlačenje tračnih pila, sastavljanje, valjanje, oštrenje i razvrtanje. Oko 85% proizvodnje usmjereno je na hrvatsko tržište, dok se ostatak izvozi u Sloveniju, Mađarsku, Češku, Poljsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Iz godine u godinu „Drvo brusiona” širi svoju proizvodnju, modernizira je i unapređuje. Kako bi se već visoka razina podigla na još viši nivo, u tijeku je izgradnja nove proizvodne hale u Poduzetničkoj zoni u Trnovcu. Direktor Ivan Sušec kaže kako je cilj osigurati još bolje uvjete rada za sve zaposlenike, a nova hala podrazumijeva i otvaranje novih radnim mjesta.

– Imamo u planu otvaranje još jedne proizvodne linije koja je trenutno u razvoju. To je potpuno novi program s novim strojevima čiju nabavu pregovaramo. Time bismo jedini u ovom dijelu Europe proizvodili Vidia pile – pojasnio je direktor Sušec kazavši kako se radi o investiciji vrijednoj 5 milijuna kuna. Riječ o hali veličine 850 kvadrata uz 150 kvadrata aneksa. Trebala bi biti završena 30. rujna, a već od listopada proizvodnja bi se odvijala na novoj lokaciji.

– Naša tvrtka prosječno svake druge godine ulaže milijun kuna u nabavu novih strojeva za unapređenje proizvodnje. Naglasak stavljamo na kvalitetu proizvoda, ali i na brzinu i fleksibilnost cijelog procesa. Kontinuirana obuka djelatnika također je nužna – pojasnio je direktor Drvo brusione te dodao da je ovo još jedan korak bliže cilju: biti broj jedan u ovom poslu na našim prostorima. Na investiciju vrijednu 5 milijuna kuna na području općine Trnovec Bartolovečki ponosan je i načelnik Zvonko Šamec.

– Kao načelnika ovo me najviše veseli – da nakon dugo vremena ovdje u našoj Poduzetničkoj zoni imamo izgradnju jedne nove hale koja nije mala, gdje će biti proizvodnja. Ali ne bilo kakva, već vrhunska proizvodnja. Bio sam u dosadašnjoj hali i uvjerio se da je način rada fantastičan – rekao je načelnik Šamec dodavši kako je upravo proizvodnja ono što nedostaje u zoni.

– Mi ćemo tu dobiti prekrasan objekt, ono što je trebalo, a to je proizvodnja. To je budućnost naše općine. Zahvaljujem gospodinu Sušecu što je odlučio da upravo ovdje proizvode – kaže Šamec dodavši kako je Općina tu da pomogne koliko može u takvim investicijama.

– Željno očekujemo otvorenje da možemo svima pokazati kako se to radi, o kakvim se strojevima radi. Mislim da će ovo biti veliki ponos naše općine – poručio je načelnik Zvonko Šamec.