U planu dogradnja bazena u Varaždinu, ali i vidikovac na Dravi

| 24.6.2024. u 10:52h | Objavljeno u Našim krajem

Nove ležaljke, sunčalište na travi i novo dječje igralište sa zip line-om koje dolazi početkom srpnja novosti su na Gradskim bazenima u Varaždinu o kojima su na konferenciji za medije govorili gradonačelnik Neven Bosilj i ravnateljica Gradskih bazena Jelena Pavleković. Također, gradonačelnik Bosilj dodao je kako je kupalište na Dravi sanirano nakon prošlogodišnje poplave te je uloženo 20 tisuća eura za hortikulturno uređenje. Uz to, kaže Bosilj, 100 tisuća eura uloženo je za uređenje plaže na Aquacityju, a ugostiteljski objekt je nakon duže vremena stavljen u funkciju.

- Možete primijetiti da se i na Aquacityju i na Dravi stalno odigravaju neki sadržaji prvenstveno namijenjeni mlađoj populaciji. Bio je i techno party i pjena party, a na bazenima ćemo uskoro imati isto neki party uz DJ-a tako da će mladi moći uživati na Dravskim bazenima u sadržajima koji im se nudi. Pozivam sve građane da iskoriste blagodati svih lokacija koje smo pripremili za ljetnu sezonu - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Ravnateljica Jelena Pavleković ističe kako Dravski bazeni idućeg vikenda Dravski bazeni slave 70. rođendan, a povodom te obljetnice idućeg vikenda na kupalište dolaze popularni DJ-evi te se priprema Dravski kotlić. Što se tiče Gradskih bazena, u srpnju su pak pripremljena tri pool partyja s DJ-jevima, 3., 10. i 17. srpnja.

O novim investicijama


Što se tiče nadolazećih planova, Bosilj je rekao kako se razmatra nekoliko varijanti kako da se dodatno oplemeni kupalište na Dravi, a sve u sklopu projekta kojim je iz Europske unije osigurano pet milijuna eura.

- U ovom trenutku se rade participativne radionice, a prvi radovi će početi u proljeće iduće godine i trajat će dvije godine. U sklopu toga sigurno će se napraviti još nešto na Dravskim bazenima. U ovom trenutku je u našim planovima vidikovac koji bi nadvisivao Dravsku šumu i s kojega bi možda mogao zip line preko kanala, ali gotovo projekt ćemo imati tek krajem godine - rekao je između ostalog gradonačelnik Bosilj i najavio dogradnju bazena u Varaždinu kao i energetsku obnovu.

- Dogradnja bi uključivala unutarnji i vanjski dio sadržaja za građanstvo- bazen za plivanje, masažu, jacuzzi, dječji bazen. Ovaj dio većinom koriste sportaši i onda se naši građani baš nemaju prilike ovdje kupati - istaknula je Pavleković.