U Petrijancu otvorena novouređena zdravstvena ambulanta Foto: Varaždinska županija; Općina Petrijanec

U Petrijancu otvorena novouređena zdravstvena ambulanta

Varaždinske vijesti | 26.12.2017. u 09:06h | Objavljeno u Našim krajem

Novouređena zdravstvena ambulanta u Petrijancu, u kojoj su smještene ukupno tri ordinacije, prigodnom je svečanošću otvorena u subotu 23. prosinca.

Naime, proteklih je dana Općina Petrijanec završila projekt energetske obnove zdravstvene ambulante u Petrijancu, koja je obuhvatila sljedeće radove: fasadna stolarija – dobava materijala, izrada i ugradnja PVC prozora, izrada podne konstrukcije na tavanu na jednoetažnom dijelu zgrade i termoizolacija, izrada i dobava limarije, fasaderski radovi s toplinskom izolacijom od kamene vune od 14 cm, bojanje svih profilacija fasaderskih radova i postavljanje klupčica ispod prozora.

Ukupna vrijednost radova iznosila je 266.745 kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo 200.000 kuna.

Otvorenju su, uz načelnika općine Petrijanec Željka Posavca, prisustvovali i saborski zastupnik Mario Habek, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat, županijski vijećnici Davor Golub i Vladimir Kolarić, ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak te mnogi drugi.

Dožupan Paljak je pohvalio ovu investiciju te je naznačio kako će mještani općine Petrijanec od sada imati jednu novu, bolju kvalitetu zdravstvene usluge.

- Drago mi je da je ova ambulanta obnovljena, vidi se novi sjaj, čestitam načelniku na ovoj investiciji te sam siguran kako će takovih projekata biti još. Županija će se uključiti u sufinanciranje sličnih programa i projekata koji idu na korist svih mještana Petrijanca - rekao je Paljak.

- Nakon završetka prve faze, slijedi druga faza energetske obnove ambulante u kojoj će se urediti sanitarni čvor, zamijeniti vrata i urediti unutrašnjost – najavio je načelnik Željko Posavec.