U Općinu Sveti Ilija stigli spremnici za odvojeno prikupljanje plastike

Varaždinske vijesti | 9.3.2021. u 19:38h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sveti Ilija se u 2018. godini prijavila na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada. Nakon što je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveden objedinjeni postupak javne nabave za sve jedinice lokalne samouprave i sklopljen ugovor s isporučiteljem, u Općinu Sveti Ilija stiglo je danas 840 spremnika za odvojeno prikupljanje plastike (812 spremnika zapremnine 120 litara i 28 spremnika zapremnine 240 litara).

Općina Sveti Ilija će s isporukom spremnika kućanstvima započeti nakon što se za isto ostvare svi potrebni preduvjeti definirani od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 143.010,00 kuna.

Općina Sveti Ilija financira nabavu spremnika s 15%, dok se preostalih 85% financira bespovratnim sredstvima u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. godina, Specifični cilj 6i1 – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci