U Općinu Bednja stiglo bespovratnih 30 tisuća eura za razvoj predškolske djelatnosti Foto: Dječji vrtić Zibeljko/Općina Bednja

U Općinu Bednja stiglo bespovratnih 30 tisuća eura za razvoj predškolske djelatnosti

Općina Bednja/vv | 20.4.2023. u 08:38h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Poljak: Prioritet su nam najmlađi i njihovo kvalitetno obrazovanje

Središnji državni ured za demografiju i mlade Općini Bednja dodijelilo je gotovo 30 tisuća eura bespovratnih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti. Time će Općina dodatno podići kvalitetu predškolskog odgoja i obrazovanja na svom području što će sasvim sigurno doprinijeti zadržavanju mladih obitelji i demografskoj obnovi.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u utorak je uručen načelniku Općine Bednja Damiru Poljaku koji je istaknuo kako su djeca i mladi njihov prioritet.

- Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na dodjeli maksimalnog iznosa bespovratnih sredstava i činjenici da je prepoznao važnost osiguravanja najkvalitetnijih mogućih uvjeta za djecu u ruralnim sredinama. Naime, poznato je da se ruralni krajevi, među kojima je i Bednja, suočavaju s depopulacijom i iseljavanjem stanovništva, a s obzirom da svim projektima i investicijama koje provodimo nastojimo promijeniti negativne trendove, prijavili smo se i na ovaj natječaj kako bismo uvjete u našem nedavno izgrađenom Dječjem vrtiću "Zibeljko" podigli na najvišu razinu – rekao je Poljak.

Nakon završetka prijeko potrebnog i dugoočekivanog projekta izgradnje Dječjeg vrtića "Zibeljko" vrijednog 7,8 milijuna kuna i popunjavanja njegovih kapaciteta, sada će, zahvaljujući bespovratnim sredstvima uvjeti u njemu biti još kvalitetniji.

A upravo su djeca i njihov kvalitetan odgoj i obrazovanje te adekvatna skrb Općini Bednja na prvom mjestu.