U općini Visoko obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.8.2020. u 10:04h | Objavljeno u Našim krajem

I u općini Visoko, u utorak 4. kolovoza, tradicionalno je proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Tim je povodom u crkvi Presvetog Trojstva održana sveta misa za poginule i umrle branitelje, koju je predvodio velečasni Ivan Šestak, a nakon mise upriličen domjenak

Organizator proslave bila je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, klub Visoko uz pomoć Općine, DVD-a Presečno Visočko i lovačkog društva „Jareb“, a svojim su nastupom svečanost upriličili i članovi visočkog pjevačkog zbora Trinitas.

Pozdravnim govorom načelnik Dragutin Mateković zahvalio je svima koji su svojim dolaskom uveličali svečanost te među ostalim istaknuo da je s područja općine Visoko u Domovinskom ratu sudjelovalo 200 dragovoljaca.

- Drago mi je da su se u ovo obilježavanje uključile sve udruge s našeg područja jer to nije samo dan branitelja već dan svih nas i zahvaljujem svima na pomoći u organizaciji. Drago mi je da se odazvao i velik broj djece, to je naš vatrogasni podmladak pa da i njima prenesemo vrijednosti ovakvih obilježavanja tako da znaju i budu ponosni što su njihovi roditelji, stričev i rođaci bili sudionici rata i bili spremni dati svoj život za domovinu - rekao je načelnik Mateković.

Na svečanosti su prisustvovali i Željko Dvekar umirovljeni brigadni general Hrvatske vojske, Branko Družinić predsjednika UDVDR Podružnica Varaždinske županije, predstavnici vatrogasne Zajednice općine Visoko, vatrogasna društva općine Visoko, KUD Braće Radić, BK Guvernal, predstavnici Udruga veterana iz Maruševca, Gornje Rijeke, Jalševca, predstavnici Puma Varaždin, Varaždinske Toplice i ostali mještani općine.