U Općini Vidovec tribina o svim pitanjima vezanima za registraciju privatnog smještaja

Varaždinske vijesti | 22.2.2019. u 18:33h | Objavljeno u Našim krajem

U zgradi Općine Vidovec u utorak, 26. veljače u 18 sati u organizaciji Povjerenstva za ruralni razvoj Općine Vidovec organizira se tribina o privatnom smještaju. 

- Hrvatska iz sezone u sezonu postaje svjetski sve poznatija turistička destinacija. Uz jadransku obalu, svijet sada otkriva i kontinentalnu Hrvatsku kao atraktivno turističko odredište. Najveći udio u ponudi smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj predstavlja obiteljski smještaj jer, do sada neiskorištene, privatne nekretnine postaju potencijalno komercijalno isplative upravo kroz turizam. Kakav smještaj ponuditi putniku 21. stoljeća, kolika su ulaganja, igra li lokacija važnu ulogu, kako se profilirati i pronaći svoju nišu, koji su trendovi u oglašavanju privatnog smještaja, kako nam ulazak u turističke vode mijenja privatne živote na bolje, te koji su primjeri dobre prakse koji nas inspiriraju da „ulovimo val“ i priključimo se svjetskim trendovima? I možda najbitnije od svega, da li će nam se na tom putu ispriječiti hrvatska pravna regulativa ili nije sve tako komplicirano? Kako pasivnu nekretninu pretvoriti u izvor dodatnih prihoda, što traži turist u 21. stoljeću te da li je vidovečki kraj i općenito Varaždinska županija atraktivna za razvoj privatnog smještaja? - neka su od pitanja na koja bi potencijalni iznajmljivači trebali dobiti odgovore na tribini.

Kroz ova pitanja predavači će pokušati ponuditi novi pogled na ono što se u Hrvatskoj vrlo često i s negativnim konotacijama zove Zimmer Frei. Na predavanju će biti predstavljen novi Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Varaždinske županije za 2019. godinu i projekt TZ VŽŽ „Kuće za odmor s pričom“.

Predavači su Mladen Jakopović, pročelnik za gospodarstvo, financije i europske poslove, a ujedno i jedan od najuspješnijih privatnih iznajmljivača u Varaždinskoj županiji kao vlasnik imanja Pijevci i direktor TZ VŽŽ Miran Bojanić Morandini.