U Općini Trnovec Bartolovečki osnovana Zajednica sportskih udruga

VV | 5.2.2022. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Sportske udruge koje djeluju na području općine oformile su Zajednicu sportskih udruga Općine Trnovec Bartolovečki, krovnu sportsku instituciju koja će brinuti o sportu, sportašima i razvoju sporta i rekreacije.

Ova sportska organizacija za cilj ima poticanje i promicanje sporta, unutar kojeg i sporta mlađih uzrasnih kategorija, zatim skrb o sportašima i sportskim objektima, kao i pripremu programa javnih potreba u sportu i njegovu provedbu.

Na osnivačkoj skupštini Zajednice za predsjednika je izabran Stjepan Mikulčić te još šestero članova Izvršnog odbora – Velimir Šagi, Mario Milak, Tatjana Maslić, Vlado Sever, Mario Kraus te Sandro Špiranec.

– Nadam se dobroj suradnji i mislim da svi zajedno možemo donositi odluke u interesu sporta i mladih sportaša općine. Najavljujem skoru sjednicu Izvršnog odbora, kojem je prioritet odrediti kriterije prema kojima će se raspodijeliti financijska sredstva za funkcioniranje sportskih klubova na području općine – najavio je Mikulčić.

Uz Izvršni odbor izabran je i Nadzorni odbora kojem je predsjednik Željko Novak, a članovi Zdravko Stanša i Danijel Kolonić. Punu podršku okupljanja sportaša dala je i načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković.

– Na našem području djeluje više sportskih klubova, a neki od njih imaju višedesetljetnu tradiciju. Ti klubovi okupljaju mlade i uz samo bavljenje sportom nude zajedništvo i druženje. Želimo, osobito za mlade ljude, da se bave sportom. A djelovanje klubova sada će biti potpomognuto i od Zajednice sportskih udruga, koja će ih okupljati. Općinska uprava prepoznala je rad ljudi u klubovima, čiji rad podupire, a nastavit će potporu i kroz djelovanje Zajednice. Potpora aktivnostima kojima je cilj zdrav život vidljiva je i kroz naša ulaganja u dječja igrališta i sportske terene te rad sportskih udruga – naglasila je načelnica Vitković.

Na osnivačkoj Skupštini bio je i predsjednik Općinskog vijeća Dalibora Jurak koji je kazao da je osnivanje Zajednice korak naprijed u razvoju sporta na području općine posebice kada su u pitanju mlade osobe kojima je poručio da se što više bave sportom

Inače, ma području Općine Trnovec Bartolovečki djeluju dva nogometna kluba, "Trnje“ u Trnovcu i "Mladost“ u Šemovcu, Rukometni klub "Trnovec, dva stolnoteniska kluba u Žabniku – "MGK-Drava“ i "Visia“, te Boksački klub "Thor” u Bartolovcu. Svi klubovi imaju svog predstavnika u Izvršnom odboru.