Bez obzira na zdravstvenu krizu i epidemiju uzrokovanu koronavirusom, Općina se i dalje financijski brine za svoje najmlađe mještane

U Općini Trnovec B. nastavlja se sa sufinanciranjem programa i vrtića, a stipendije se i dalje isplaćuju

| 13.4.2020. u 10:53h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Bez obzira na zdravstvenu krizu i epidemiju uzrokovanu koronavirusom, Općina se i dalje financijski brine za svoje najmlađe mještane. Bez obzira što vrtići primaju samo djecu za koje roditelji nemaju drugačiju mogućnost smještaja, a škole su već mjesec dana zatvorene i nastava se odvija "na daljinu", u Općini Trnovec Bartolovečki nastavlja se sa sufinanciranjem programa i vrtića, a stipendije se i dalje isplaćuju.

Naime, iz Općine poručuju da će se i za ožujak i za travanj isplatiti 55 posto troškova ekonomske cijene vrtića, kao što je bilo i dosad, odnosno da će se i dalje sufinancirati iznos od 796 kuna po djetetu. To znači da roditelji neće morati plaćati troškove vrtića za travanj, a uplaćena sredstava za ožujak od strane roditelja će im se refundirati.

Onaj iznos koji su roditelji uplatiti za ožujak će se umanjiti za onaj mjesec u kojem će dijete pohađati vrtić. Radi se o iznosu od 564,33 kuna. Kada ova kriza završi djeca će se vratiti svojim tetama i u svoje vrtiće. Na nama je da osiguramo da naše mališane u vrtićima čeka njihovo mjesto i da pomognemo vrtićkim ustanovama u očuvanju radnih mjesta, a da roditelji nemaju troškove za vrijeme kada djeca nisu dolazila u vrtić – poručio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Osim nastavka sufinanciranja ekonomske cijene vrtić, nastavlja se i s isplatama stipendija za studente te jednokratnim naknadama za novorođene.

Do kraja ovog mjeseca na račune roditelj osmero novorođenih stići će jednokratne naknade u iznosu od 2.000 kuna. Obično smo organizirali primanje za mlade obitelji, no, iz objektivnih razloga to će ovoga puta izostati. Bit će prilike da se družimo u većem broju kada se ova zdravstvena kriza okonča. Također, na račune naših studenata redovito se isplaćuju stipendije za aktualnu akademsku godinu – poručio je Šamec.

Također, unatoč tome što klasične nastave trenutno nema, Općina će uplatiti svoj dio sredstava za produženi boravak u osnovnim školama, a radi se o troškovima za travanj. Što se tiče svibnja, očekuje se odluka resornog ministarstva na koji će se način dalje odvijati nastava i hoće li učenici uopće do kraja ove školske godine imati nastavu u školama.