U Općini Maruševec u tijeku velike infrastrukturne investicije Foto: Općina Maruševec

U Općini Maruševec u tijeku velike infrastrukturne investicije

| 24.9.2019. u 11:30h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Općine Maruševec i dalje traju intenzivni infrastrukturni radovi. Uz postojeće zahtjevne radove na projektu Aglomeracije Varaždin koji obuhvaćaju i Općinu Maruševec te prošlotjedno asfaltiranje županijske prometnice u Novakima, u naselju Čalinec prošlog su tjedna krenuli radovi na sanaciji klizišta, a počelo je i postavljanje novih LED rasvjetnih tijela na većem području Općine.

Zbog radova na sanaciji klizišta uspostavljena je privremena regulacija prometa na cesti Čalinec-Koretinec (pokraj zgrade Doma kulture u Čalincu), koja je stupila na snagu od ponedjeljka, 16. rujna ove godine. Navedeni dio prometnice NC 1-014 zatvoren je za sav promet, dok je pristup naselju Koretinec omogućen prometnicom od igrališta Gmajna. Načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša svakodnevno obilaze gradilišta i prate tijek radova na velikim investicijama Općine Maruševec pripremljenim s ciljem povećanja sigurnosti građana.

- Promet je kraj Doma kulture u Čalincu reguliran je zbog početka radova na sanaciji klizišta i odrona na nerazvrstanoj cesti u Čalincu koji su se pojavili nakon obilnih oborina unazad godinu dana. Radovi se odvijaju u sklopu projekta kojeg je Općina Maruševec prijavila za sufinanciranje na poziv Hrvatskih voda - istaknuo je načelnik Šprem te dodao kako vrijednost radova iznosi preko 600 tisuća kuna.

Budući da se radi o lokaciji koja je u neposrednoj blizini Osnovne škole Gustav Krklec koju pohađa gotovo petsto učenika, Dom kulture u kojem vježbaju i pripremaju se za nastup članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Klaruš, kao i nekretnine u vlasništvu građana, sanacija ovog sigurnosnog problema bila je prijeko potrebna.

- Sanacijom klizišta direktno spašavamo živote i imovinu naših stanovnika, što nam je najvrijednije. Sanacija se provodi kroz građevinske zahvate koji će se odvijati u narednih nekoliko tjedana, a izvodit će se ih poduzeće Bauelektro d.o.o. iz Velike Gorice. Polovicu iznosa za sanaciju sufinanciraju Hrvatske vode, dok smo drugu polovicu iznosa osigurali u proračunu Općine Maruševec - naglasio je Klapša, koji moli građane za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Poduzeće Kabel-mont d.o.o. iz Domašinca počelo je postavljati LED rasvjetna tijela na širem području Općine Maruševec. LEDice su postavljene u naselju Donje Ladanje, a trenutno se ekipe nalaze u naselju Novaki nakon kojeg se prebacuju na ostalih pet naselja. Ukupno će u Općini Maruševec do kraja listopada biti postavljeno 309 novih ekološki i energetski učinkovitih LED svjetiljki javne rasvjete s pripadajućim materijalom, vrijednih skoro pola milijuna kuna! Veći dio iznosa financira Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, dok je drugu polovicu osigurala Općina Maruševec u svom proračunu.

200919-LED-3.JPG

200919-LED-2.JPG

200919-LED-1.JPG

200919-kliziste-calinec-3.jpeg

200919-kliziste-calinec-2.jpeg