FOTO Unatoč koronakrizi, u općini Cestica radi se na kanalizaciji Foto: Općina Cestica

FOTO Unatoč koronakrizi, u općini Cestica radi se na kanalizaciji

VV | 23.4.2020. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Unatoč epidemiji koronavirusa, u Općini Cestica u tijeku je izgradnja kanalizacije koja je počela u listopadu prošle godine, a izvodi iz tvrtka Cestno podjetje Ptuj sa svojim kooperantima.

Prema riječima načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, projekt Aglomeracija Varaždin na području nizinskog dijela Općine Cestica obuhvaća naselja Gornje Vratno, Radovec, Radovec Polje, Virje Križovljansko, Križovljan Radovečki, Cestica, Babinec, Kolarovec, Brezje Dravsko, Mali i Veliki Lovrečan, a kanalizacija na području Dubrave Križovljanske, Otok Virja i Vratno Otoka financirat će se iz drugih izvora.

- Vrijednost investicije, odnosno izgradnje kanalizacije u spomenutim naseljima iznosi 100 milijuna kuna, od kojih je Općina Cestica osigurala 4,5 milijuna kuna, a ostala sredstva osigurale su Hrvatske vode iz Kohezijskog fonda Europske unije - rekao je načelnik Općine Cestica Korotaj.

Nositelj investicije je Varkom Varaždin. Rok završetka radova nizinskog dijela kanalizacije je prosinac 2021. godine, a spomenutim projektom bit će realizirani i priključci prema svakom dvorištu. Priključak na kanalizacijsku mrežu je besplatan, a jedini troškovi domaćinstva bit će financiranje spojnog dijela od kuće do šahta.

- Unatoč smanjenoj mogućnosti kretanja zbog mjera zaštite zdravlja stanovništva od koronavirusa, koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite, radovi se s nešto smanjenim intenzitetom i dalje odvijaju, a zbog spomenutih mjera zaštite nešto se kasni i s asfaltiranjem ulica u kojima su završeni radovi na postavljanju kanalizacijskih cijevi, pa molim mještane za strpljenje - apelira načelnik Općine Cestica Korotaj.

Označeno u
Galerija slika