U Novom Marofu završeni radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.11.2020. u 17:32h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof nastavlja s politikom odgovornog i učinkovitog gospodarenja otpadom. Naime, ovih je dana završen projekt izgradnje reciklažnog dvorišta vrijedan 3.049.466,04 kune prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava.

Novoizgrađenim reciklažnim dvorištem upravljat će komunalno poduzeće Novokom d.o.o., a isto će započeti sa radom nakon upisa u očevidnik reciklažnih dvorišta.

– Izražavam zadovoljstvo što smo priveli kraju još jedan europski projekt. Ovo će reciklažno dvorište definitivno podići kvalitetu zbrinjavanja otpada, ali i komunalni standard na području grada. Pred Novokomom je da preuzme reciklažno dvorište i da se kvalitetno o njemu brine. Uz ovaj projekt te sanaciju odlagališta otpada „Čret”, kao i nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

U sklopu provede projekta provedene su informativno-obrazovne aktivnosti koje su obuhvaćale izradu promotivnih materijala i oglašavanje, a uključuju plakate, brošure i radne listiće za edukativne radionice, izradu informativnih web obavijesti za stranicu Grada Novog Marofa i komunalnog poduzeća Novokom d.o.o., izradu spota za emitiranje na lokalnom radiju te izradu brošura koje su podijeljene svim korisnicima javne usluge odvoza mješovitog komunalnog otpada s područja grada Novog Marofa.

Cilj navedenih aktivnosti bio je upoznati građane Novog Marofa što je to reciklažno dvorište, čemu služi, kome je namijenjeno, kako se koristi i koje vrste otpada zaprima. U izradi promotivnih materijala sudjelovali su i članovi Udruge Sunce Novi Marof.

Osim izrade promotivnih materijala i oglašavanja, u sklopu informativno-obrazovnih aktivnosti održano je i 6 radionica za djecu u predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama (3 u vrtićima, 2 u osnovnim školama, 1 u srednjoj školi), na kojima se djeci pokušalo približiti što je to reciklažno dvorište i na koji način se isto koristi. U provođenju navedenih aktivnosti sudjelovali su i zaposlenici komunalnog poduzeća Novokom d.o.o.

Projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta „Novi Marof“ (Referentni broj Ugovora: KK.06.3.1.03.0108) je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 3.049.466,04 kn, a iznos koji sufinancira EU je 2.527.161,91 kn. Projekt je završen 12. studenoga 2020. godine te su unutar razdoblja provedbe projekta uspješno provedene sve predviđene aktivnosti. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Grada Novi Marof.

eu-i-esif.jpg 

nedjmnjcjalbilbd.png