U Novom Marofu podijeljene prve ovogodišnje potpore za roditelje 27 beba

| 17.2.2019. u 08:37h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u petak su, prvi puta ove godine, uručene potpore roditeljima novorođenčadi s područja grada Novog Marofa. Grad Novi Marof roditelje pomaže s po tisuću kuna za svako prvorođeno dijete u obitelji, dok za svako naredno dijete dobivaju iznos uvećan za po tisuću kuna. Ovogodišnja prva podjela potpora okupila je roditelje 27 beba, za koje je iz proračuna izdvojeno 43 tisuća kuna. Riječi je o bebama rođenima nakon posljednje prošlogodišnje podjele potpora u studenom.

Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, čestitajući roditeljima na prinovama u njihovim obiteljima, naglasio je da se radi o simboličnoj novčanoj pomoći, ali da Grad Novi Marof pomaže kroz razne druge programe od rođenja do završetka obrazovanja.

- Rodilo se 27 novih beba na području Novog Marofa od studenog. To nas veseli. Vidljiv je kontinuitet rađanja djece na području Novog Marofa. I ove godine smo osigurali preko 200 tisuća kuna u proračunu upravo za naše nove sugrađane. To su sitne mjere, ali i njima pomažemo i dodatno utječemo na povećanje broja rođenih - izjavio je Jenkač te dodao da će, nakon nekoliko godina pripreme, izdašna sredstva biti uložena u obnovu postojećeg dječjeg vrtića, više od 2,2 milijuna kuna, a trebala bi krenuti i dogradnja dječjeg vrtića. Ukupni iznos je oko 12 milijuna kuna.

– Grad Novi Marof jednako plaća svoj djeci, bez obzirala pohađaju li privatni ili gradski vrtić, što neke druge sredine tek sada usklađuju. Pratimo djecu do završetka školovanja, od produženog boravka, a planiramo povećati broj učiteljica koje financiramo, školske kuhinje, izleta, školskih športskih klubova do sufinanciranja udruga koje provode aktivnosti za djecu. Tu su i stipendije za deficitarna učenička zanimanja, stipendije za studente, za nadarene i po socijalnom kriteriju, gdje smo podigli cenzus na 2000 kuna – naglasio je gradonačelnik govoreći o pomoći najmlađim i mladim stanovnicima Novog Marofa.

Inače, što se tiče potpora za novorođenčad, u 2018. godini Grad Novi Marof dodijelio je 141 u ukupnom iznosu od 205,5 tisuća kuna.