U Novom Marofu osam dugotrajno nezaposlenih osoba dobilo priliku raditi

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.6.2018. u 14:08h | Objavljeno u Našim krajem

U sljedećih će šest mjeseci, osam dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Novog Marofa, biti zaposleno na obavljanju javnih radova na području grada i to većinom na uređenju javnih prostora.

Rezultat je to suradnje Grada Novog Marofa i Zavoda za zapošljavanje zahvaljujući čemu teško zapošljive osobe dobivaju priliku stjecanja vlastitog prihoda.

– Na ovaj način izlazimo ususret našim sugrađanima kojima je svaka pomoć dobrodošla, a osim toga njihov rad i zalaganje vidjet će se kroz samo uređenje grada. Riječ je o skupini teško zapošljivih osoba. Ovim putem zahvaljujem Zavodu za zapošljavanje na suradnji ne samo ove nego i prethodnih godina – izjavio je prilikom potpisivanja ugovora u petak novomarofski gradonačelnik, Siniša Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da zapošljavanje osam osoba dodatno popravlja trend smanjenja nezaposlenosti na području Grada Novog Marofa.

– U proteklih nekoliko godina prvenstveni cilj bio je zapošljavanje budući da je stopa nezaposlenih u našem gradu bila velika. Sada kada smo taj cilj postigli moramo se okrenuti povećanju njihovih primanja što je manje-više sada na poslodavcima. Novomarofčani su dobri i kvalitetni radnici, a takve osobe poslodavci sigurno žele zadržati – zaključio je Jenkač.

 

javni_radovi_2.jpgjavni_radovi_1.jpg

Označeno u