U Novom Marofu kod spomen križa zapaljene svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara

MGA/VV | 19.11.2019. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

U znak sjećanja na sve poginule te nestale branitelje i civile grada Vukovara izaslanstvo Grada Novog Marofa i ove je godine zapalilo svijeće kod spomen križa.

Tradicionalnom obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara pridružili su se članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije te građani. Gradonačelnik Siniša Jenkač u svom je obraćanju podsjetio da je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara godišnjica događaja koji je obilježio noviju povijest Hrvatske te dodao:

- To je događaj koji ne smijemo zaboraviti. Zato su se i ovoga puta okupili naši branitelji, gradska vlast, policija i građani, kako bi se prisjetili 1991. godine i žrtve Vukovara te odali počast poginulima, braniteljima, građanstvu i svima onima čije su se patnje nastavile po srpskim i bosanskim zatvorima - rekao je Jenkač.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će 18. studenoga odlukom Vlade, odnosno Hrvatskoga sabora, od iduće godine biti blagdan i nositi naziv Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te tako ostati trajno uklesan među važnim datumima koje obilježavamo u Republici Hrvatskoj.

- Vukovar i Škabrnju, ali i ostala mjesta u kojima su stradali naš narod i naši branitelji ne smijemo zaboraviti – moramo o tome govoriti i sjećati se. Moramo oprostiti, ali ne smijemo zaboraviti - kazao je novomarofski gradonačelnik. Kao i ranijih godina, obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Novom Marofu završeno je svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog.