U nedjelju 8. kolovoza 6. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju Foto: UDVDR Ivanec

U nedjelju 8. kolovoza 6. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju

Varaždinske vijesti | 4.8.2021. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U nedjelju, 8. kolovoza, u Margečanu i Gačicama održat će se "6. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju", poginule hrvatske branitelje iz Gačica i Završja, sahranjene na groblju u Margečanu.

Potvrđeno je to na sastanku Organizacijskog odbora koji se održao u braniteljskom prostoru u Ivancu, tijekom kojeg je i preciziran program obilježavanja.

Okupljanje sudionika memorijala bit će u 8:15 sati na groblju u Margečanu, a u 8:30 sati Draženu Šešetu i Ivici Cecelji počast će se odati polaganjem aranžmana, paljenjem svijeća i molitvom na njihovim posljednjim počivalištima, nakon čega će se okupljeni uputiti u Vatrogasni dom u Gačicama, gdje se od 9 sati nastavlja program prigodnim obraćanjima predstavnika organizatora, gostiju i uzvanika.

Potom će nazočnima svoja sjećanja na Vojno-redarstvenu akciju Oluja iznijeti njezini neposredni sudionici, pa će se otvoriti numizmatička izložba kolekcionara i hrvatskog branitelja Martina Lukavskog, te u nastavku održati sportsko-rekreativni susreti. Za 12 sati je predviđena podjela priznanja i nagrada, te nastavak zajedničkog druženja u neformalnom tonu.

Organizatori memorijala su Dobrovoljno vatrogasno društvo Gačice i Mjesni odbor Gačice, te ivanečki i novomarofski Ogranci Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a u provedbi programa potporu daju obitelji Šešet i Cecelja, HVIDR-a Ivanec i Udruga veterana 2. Gardijske brigade Grom.

Memorijal se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa i Varaždinske županije, a provodit će se sukladno propisanim epidemiološkim mjerama.

Dražen Šešet rođen je 4. veljače 1971. godine, a poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom. Ivica Cecelja poginuo je četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., u završnim akcijama VRO Oluja, kao pripadnik 104. Brigade HV.