U nedjelju "2. Dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2017"

Varaždinske vijesti | 5.8.2017. u 19:27h | Objavljeno u Našim krajem

Predsjedništva DVD–a Gačice i ivanečkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te predstavnici Mjesnog odbora Gačice na sastanku su u nedjelju utvrdili završne detalje obilježavanja 26. godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Dražena Šešeta iz Gačica.

"2. Dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2017" održat će se u nedjelju 6. kolovoza, a započet će u 16 sati odavanjem počasti na posljednjem počivalištu Dražena Šešeta na groblju u Margečanu. Uz molitvu koju će predvoditi vlč. Alojzije Pakrac, Draženu će se pokloniti pokloniti članovi obitelji, prijatelji, kolege iz DVD–a Gačice, hrvatski branitelji, gradski i županijski dužnosnici i drugi.

Zatim će se u kapelici u Gačicama, s početkom u 16:30 sati, služiti Sveta misa zadušnica, nakon čega se program nastavlja u 17:30 sati u osnovnoj školi. Tamo će članovi obitelji na kratkoj svečanosti otkriti spomen-pano Dražena Šešeta, a uslijedit će obraćanje domaćina, gostiju i uzvanika. Manifestacija će se potom preseliti na obližnji sportski kompleks, koji se nalazi u blizini Draženove rodne kuće, gdje će se u 18 sati održati pokazna vatrogasna vježba DVD–a Gačice, te otvoriti izložba starog i novog novca, kolekcionara i hrvatskog branitelja, Martina Lukavskog.

S početkom u 18:15 sati odigrat će se memorijalna nogometna utakmica između DVD Gačice i UDVDR RH Ogranak Ivanec, a u njezinom će poluvremenu isti timovi odmjeriti snage i u povlačenju užeta. Po završetku službenog dijela programa, oko 19 sati, nazočni se nastaviti druženjem uz domjenak.

Inicijativu za održavanjem ove manifestacije pokrenulo je prošle godine DVD Gačice, čiji je Dražen bio član prije pogibije, a podržao ju je, i drugu godinu zaredom, zajednički organizirao UDVDR RH Ogranak Ivanec. Časnički namjesnik Dražen Šešet rođen je 4. veljače 1971. godine, a poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom. Za života je bio aktivni član DVD–a Gačice, veliki zaljubljenik u nogomet, kojeg je igrao rekreativno te u Nogometnom klubu Ivančica iz Ivanca. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo hrvatskih branitelja.